Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Krško/Brežice

Nova sredstva za prenovo Posavja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.03.2013 15:39

Minister za infrastrukturo in prostor, ki opravlja tekoče posle, Zvonko Černač je v okviru razpisa za sofinanciranje energetske sanacije javnih stavb v lasti lokalnih skupnosti danes podpisal pogodbi za tovrstne prenove v Posavju. Skoraj 3,3 milijona evrov bo ministrstvo namenilo za prenovo tamkajšnjih šol, zdravstvenega doma in drugih stavb.

Z ministrstva za infrastrukturo in prostor so sporočili, da je občina Brežice za energetsko sanacijo tamkajšnjega zdravstvenega doma in Prosvetnega doma dobila skoraj milijon evrov nepovratnih sredstev, v občini Krško pa so za energetsko sanacijo osnovnih šol Adama Bohoriča v Brestanici in Jurija Dalmatina v Krškem ter tovrstno prenovo športne dvorane pri Osnovni šoli Leskovec dobili nekaj več kot 2,3 milijona evrov.

Največ nepovratnih sredstev za energetsko sanacijo javnih stavb v lasti posavskih lokalnih skupnosti so dobili v občini Krško.

Načrti sanacije omenjenih stavb v obeh občinah med drugim predvidevajo energetsko sanacijo ovoja stavbe, izvedbo energetsko učinkovitega ogrevalnega, hladilnega in prezračevalnega sistema, rabo obnovljivih virov energije, ponekod vgradnjo kogeneracijskega sistema ter nadzor projektov.

Černač je omenjeni pogodbi podpisal z direktorico brežiške občinske uprave Ireno Rudman in s krškim županom Miranom Stankom. Za danes predvideni podpis tovrstne pogodbe v sosednji Mestni občini Novo mesto pa so odpovedali, so še sporočili s pristojnega ministrstva.