testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Novice Novo mesto

Nova stanovanja za mlade v mestnem jedru

Piše: MO NM, U.K.

Čas objave:
02.06.2018 07:30

Župan mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je včeraj podpisal projektantsko pogodbo za prenovo objektov na Glavnem trgu 2 in Dilančeva ulica 3, v katerih želi občina urediti 16 stanovanj za mlade družine.

Gradbeno dovoljenje bo predvidoma pridobljeno do jeseni, ko na Mestni občini Novo mesto načrtujejo tudi izvedbo javnega naročila za izvajalca gradbenih del. Zaključek obnove načrtujejo v letu 2019.

Za projektiranje je bilo izbran Projektivni biro Arrea, s katerim je bila podpisana pogodba za izdelavo projektne dokumentacije, pridobitev gradbenega dovoljenja in projektantski nadzor za rekonstrukcijo objektov. Oba objekta se nahajata na območju zgodovinskega mestnega jedra, zato je bil zanju izdelan tudi konservatorski načrt.

Objekta sta prazna in potrebna temeljite prenove, na Mestni občini Novo mesto pa želijo z naselitvijo mladih prispevati predvsem k oživitvi prenovljenega Glavnega trga.

Celotna naložba je ocenjena na 3 milijone evrov, Mestna občina Novo mesto pa bo s projektom rekonstrukcije kandidirala tudi za evropska sredstva v višini 2,2 milijona evrov.