vesolje horoskop Dobra karma

Astrološka napoved za april 2020 za vseh 12 ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za četrtek, 2. aprila

RTS37TKL (layout (Watermarked)) Reporter.si

Švedi nimajo karantene in drugih omejevalnih ...

testiranje, koronavirus Svet24.si

Nemški strokovnjak o nezanesljivosti številk in ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Igralniškemu milijonarju mega posel z maskami

4 Igor Jelen Iggy - foto osebni album Odkrito.si

»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«

jaka ana Njena.si

Ljubezen po domače: Pri Hafnerjih bodo spet ...

Novice Otočec

FOTO&VIDEO: Nova vinska kraljica Slovenije je Ana Pavlin z Otočca

Piše: STA

Čas objave:
11.01.2020 12:01

V Radencih so nocoj za 24. vinsko kraljico Slovenije okronali 24-letno študentko zadnjega letnika magistrskega študija turizma na ljubljanski ekonomski fakulteti Ano Pavlin z Otočca na Dolenjskem, ki je bila leta 2018 tudi cvičkova princesa.

Po besedah Aleksandre Pivec, ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slavnostne govornice na prireditvi Pomurskega sejma, ki je nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, vinske kraljice pomembno prispevajo k pozicioniranju in promociji vinogradništva in vinarstva.

"To sta izredno pomembni gospodarski panogi, zato so lani na kmetijskem ministrstvu oblikovali svet za razvoj vinogradništva in vinarstva, s čimer bosta ti panogi pridobili na pomenu". Ministrica si želi, da bi se obe panogi tudi pridružili sektorski promociji, ki bi bila tako enotna.

Ano Pavlin je v novembru 2019 izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem oblikuje s predstavniki pokroviteljev in stroke. V letu 2020 bo predstavljala vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na številnih dogodkih doma in v tujini.

Pavlinova je članica Društva vinogradnikov Grčevje, izkušnje v vinogradništvu si nabira že od otroških let, očetu pomaga pri delu v vinogradu, pri kletarjenju ter pri sprejemanju gostov na domači Matjaževi domačiji.

Za naziv vinske kraljice je kandidirala, ker verjame v izjemen potencial slovenskih vin, ki lahko po njenem dosežejo še večja priznanja, kot so jih že. Prepričana je, da je vino izjemen, a premalo izkoriščen potencial za razvoj turizma in nepogrešljiv del izjemne slovenske kulinarike.

"Ni je dežele ali regije na svetu, ki bi na tako majhnem koščku ponujala tako izjemno enološko raznolikost, kot jo premore naša Slovenija, zato si bom prizadevala tudi za to, da martinovo postane državni praznik," je po kronanju povedala Pavlinova.

Številne prireditve v času martinovega, ko vlada mrtvilo, bi po njenih besedah lahko prirejali različne dogodke, poskušnje in strokovne posvete, na katere bi povabili številne ugledne tujce in turiste, kar bi Sloveniji in njenim vinom prineslo dodatno prepoznavnost in sloves. Ob tem pa je vinska kraljica tudi opozorila na zmernost pitja.

Vino vinske kraljice Slovenije 2020 je frankinja plus, letnik 2017, vrhunsko rdeče vino z zaščitenim geografskim poreklom.