Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

Novi naslovi serijskih publikacij v krajevnih knjižnicah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.09.2015 14:53

S prvim septembrom letos so v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto prenehali prejemati nekatere naslove serijskih publikacij, ki so bile več desetletij stalnica v naši zbirki. Na naših policah tako ni več moč listati po »starih« naslovih revij Jana, Lady, Anja, Smrklja, Naša žena, Eva, Pri nas doma, Obrazi, Rože in vrt, Stop ter Lepa & zdrava.

"Ker naši uporabniki in obiskovalci knjižnice naštete publikacije dobro poznajo in si jih radi izposojajo smo se odločili, da v čim krajšem času zapolnimo nastalo vrzel, o čemer smo jih želeli obvestiti v članku »Novi naslovi serijskih publikacij v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto«. Že v mesecu juliju smo poskusno naročili nove primerljive naslove na Študijskem oddelku ter Oddelku za mladino. S prvim septembrom pa smo jih, za obdobje enega leta, naročili tudi v krajevnih knjižnicah Šentjernej, Škocjan, Straža, Dolenjske Toplice ter Dvor. Naslovi publikacij, ki so uporabnikom na voljo so Zarja, Vklop, Zvezde, Maja, Top za najstnike, Ženska, Fatalna, DOM2, Zeleni raj, Bodi zdrava ter Avenija," so sporočili iz novomeške knjižnice.

V krajevnih knjižnicah lahko uporabniki in obiskovalci prebirajo ali si izposodijo na dom naslednje naslove serijskih publikacij:
- Dolenjske Toplice:
Zarja, Zvezde, Top za najstnike, Ženska, DOM2, Zeleni raj;
- Dvor:
Zarja, Zvezde, Maja, Top za najstnike, Ženska, DOM2, Zeleni raj;
- Straža:

Zarja, Zvezde, Maja, Top za najstnike, Ženska, DOM2, Zeleni raj;
- Šentjernej:
Zarja, Zvezde, Maja, Top za najstnike, Ženska, DOM2, Zeleni raj, Avenija;
- Škocjan:
Zarja, Zvezde, Top za najstnike, Ženska, DOM2, Zeleni raj.

"Naloga knjižnice ni le nabava, ampak tudi hramba pomembnejšega gradiva, ki izhaja v lokalnem in širšem okolju. Ravno zato je ukinitev tolikšnega števila serijskih publikacij, ki so bile dolga leta stalnica, tako za uporabnike kot za knjižnico veliko presenečenje. Knjižnica določene serijske publikacije hrani vse od prve številke dalje, revijo Jana od leta 1972, revijo Naša žena od leta 1945 ter revijo Stop od leta 1968. S prenehanjem izdajanja omenjenih publikacij bo v naši knjižnični zbirki nastala vrzel, ki je tudi v prihodnosti ne bo moč nadomestiti kljub napovedim, da »stari« naslovi publikacij morebiti ponovno izidejo. Živimo sicer v informacijski dobi, a knjižnico še vedno obišče več uporabnikov, ki raje iščejo informacije v starejših tiskanih medijih, čeprav si jih lahko izposodijo le za v čitalnico," so zapisali in dodali, da "trenutno uporabnikom težko posredujejo zanesljive informacije o tem kaj se bo zgodilo z revijami Jana, Naša žena, Stop ter ostalimi. V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto se bomo v primeru, da pričnejo ponovno izhajati »stari« naslovi serijskih publikacij potrudili, da jih čim prej umestimo v našo zbirko."