sophie, vibrator Svet24.si

Mladi mamici se je vibrator zataknil v zadnjici

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

ljubezen-po-domače, mija-in-lovro Njena.si

Lovro o škodoželjnih govoricah, da Mija ni več ...

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Novo mesto

Novi novomeški ambasadorji znanja

Piše: Radio Krka/U.K.

Čas objave:
14.12.2018 10:17

Mestna občina Novo mesto v okviru izvajanja številnih projektov in podpornih shem za mlade nadaljuje tudi s podporo tistim najbolj perspektivnim mladim Novomeščanom, ki na svojih področjih dosegajo izjemne dosežke.

Tako so ponovno objavili razpis za podelitev izrednih štipendij in enkratnih denarnih pomoči za izobraževanje perspektivnih študentov in dijakov. Novi štipendisti so se predstavili na konstitutivni seji Občinskega sveta. Preko letošnjega razpisa, na katerega se je prijavilo 18 kandidatov, smo dobili in se razveselili že tretje generacije štipendistov, ki so postali novi novomeški ambasadorji znanja. Obstoječim štipendistom Galu Pavlinu, Manji Slak, Urošu Prešernu, Anji Fink, Vidu Dobrovoljcu in Živi Falkner se bodo pridružili Domen Kulovec, Jošt Rudman in Ana Šubic. Domen je študent medicine z izjemnimi dosežki na področju naravoslovja, Jošt je študent trobente v Salzburgu in izjemno uspešen na glasbenem področju, Ana pa je vsestransko nadarjena gimnazijka z
izjemnimi dosežki na literarnem področju. Višina izredne štipendije znaša 200 EUR/mesec za študij v Sloveniji in 300 EUR/mesec za študij v tujini, višina enkratne denarne pomoči za študij v tujini pa 500 EUR v enkratnem znesku. Postopek izbora skladno z razpisom in kriteriji vodi petčlanska komisija za štipendiranje, ki obravnava kandidate celostno ter upošteva tudi izjemne dosežke s področij umetnosti, športa, glasbe, naravoslovja, kulture, znanosti ipd. Na ta način že od leta 2016, ko so ponovno začeli podeljevati štipendije za izjemne uspehe, aktivno podpirajo mlade Novomeščane, ki imajo z novim sistemom štipendiranja priložnost, da razvijajo posebne talente in predstavljajo naložbo v prihodnost Novega mesta.