dr nikola o Svet24.si

Priznan plastični kirurg s pištolo pretepal ...

Koper, sipine 1 Svet24.si

FOTO: Obisk ter pobiranje lupin polžev in školjk...

testiranje, test, denar, hitri test Necenzurirano

Hitre teste vam prodajajo po štirikratni ceni, ...

dubaj Reporter.si

Alarm na Fursu: slovenski bogataši denar pred ...

Gisele Bündchen, tom brady Ekipa24.si

Po Bradyjevi upokojitvi čakali odziv nekdanje ...

Jorg Zupan_foto Matic Bajželj_2 Njena.si

Jorg Zupan zapira svojo Michelinovo restavracijo

barcelona Ekipa24.si

Barcelona do zmage z goljufijo? Tekmec ogorčen, ...

Novice Sevnica

Novi prostori vrtca Ciciban v Sevnici bodo zaživeli aprila

Piše: R.K./Občina Sevnica

Čas objave:
19.03.2021 07:31

V naslednjih dneh sledi montaža opreme in zaključna dela do pridobitve uporabnega dovoljenja.

Predšolsko varstvo je v sevniški občini organizirano na osmih lokacijah, v programe je vključenih 754 otrok v 43 oddelkih. Pred zaključkom je projekt dozidave največjega vrtca Ciciban Sevnica, s čimer bodo urejene tri nove igralnice, vključno s sanitarijami, prostori za zaposlene in teraso.

Število otrok, ki so v sevniški občini vključeni v sistem predšolske vzgoje, se povečuje

Na nacionalni ravni je bilo po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije na začetku šolskega leta 2019/20 v vrtce vključenih 87.708 otrok oziroma 82,7 % vseh otrok, starih od 1 do 5 let. V zadnjem desetletju se je število otrok v vrtcih povečalo za četrtino oziroma z 71.124 v vrtce vključenih otrok v šolskem letu 2009/10 na 87.708 v vrtce vključenih otrok v šolskem letu 2019/20. V občini Sevnica so v šolskem letu 2009/10 vrtec obiskovali 404 otroci, v šolskem letu 2019/20 pa je bilo v vrtce v občini Sevnica vključenih 708 otrok.Občina Sevnica podrobno spremlja trend vključevanja otrok v predšolsko vzgojo ter hkrati išče rešitve za prostorske in kadrovske izzive, ki nastajajo ob povečevanju števila v vrtce vpisanih otrok. Tako je z namenom krajšanja čakalne vrste za vpis v Vrtec Ciciban Sevnica pripravila predlog dozidave vrtca, ki je bil zgrajen v več fazah z zadnjo dograditvijo leta 2011. Obstoječa stavba ima 14 oddelkov. Ob takratnem podpisu pogodbe je župan Srečko Ocvirk povedal, da je zaradi prostorske stiske dogradnja nujna in poudaril, da bodo s to dogradnjo izpolnjene trenutne prostorske potrebe sevniškega vrtca.

Nov prizidek je navezan na hodnik obstoječega objekta, pot do novih prostorov pa speljana mimo atrija, ki bo služil tudi kot delno nadkrita igralna terasa. V novem prizidku bodo tri igralnice z lastnimi terasami, tri garderobe, skupne sanitarije, kabinet namenjen vzgojiteljicam in prostor za arhiv. Predviden je tudi prostor za umestitev ogrevalne in prezračevalne tehnike.