Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Novo mesto bogatejše za novo središče kulture in športa

Piše: STA

Čas objave:
19.09.2021 10:26

V Športnem centru Košenice na obrobju Novega mesta sta v leta 2005 zgrajeni stavbi zaživela plezalni center Frikšn in prireditveni Klub FNM. Naložba ljubljanskega podjetja Genese je namenjena urbani kulturni produkciji in rekreativni športni dejavnosti.

V večnamenski dvorani z gostinskim lokalom bodo tako med drugim poskrbeli za prireditveno oz. koncertno, gledališko, filmsko, plesno in drugo kulturno dejavnost. Želijo biti odprti vsem generacijam, žanrski večplastnosti in različnim pogledom. Hkrati stremijo k najvišjim izvedbenim merilom in tudi k vzpostavitvi mednarodne produkcije. Center kulture in športa Klub FNM so opremili s plezalnimi stenami na skupni površini 670 kvadratnih metrov. Gre za več sektorjev, ki so po potrebi tudi ločeni. Balvanska stena je opremljena z več kot 150 balvani vseh težavnostnih stopenj. Na voljo bodo tudi inštruktorji plezanja.

Plezalni center je namenjen otrokom od tretjega leta starosti in odraslim, na voljo pa bo tako za redno kot rekreativno vadbo. Center bo med drugim omogočal tudi vadbo hokeja na rolerjih in odbojnega nogometa.

Glede glasbene dejavnosti pa je dolgoročno zasnovan program V petek zvečer s predstavitvijo sodobne slovenske avtorske glasbe v "visoko profesionalnem zvočno-scenskem ambientu" in koncertnem prizorišču. Organizator prireditev bo produkcijska hiša Genese - FNM oz. nekdanji Festival Novo mesto. Prizadevali si bodo tudi za vzpostavitev novega koncertnega prizorišča jugovzhodne Slovenije in decentralizacijo tovrstnega dogajanja. V okviru prireditev V petek zvečer je že bil koncert skupine Prismojeni profesorji bluesa, v prihodnjih tednih do konca oktobra bodo sledili še nastopi zasedb Jure Lesar & Band, Špil liga gostuje, Fed horses, Okustični, P'Jays in Batista Cadillac.