1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brestanica

Novo postajališče za avtodome

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.05.2016 15:31

V občini Krško so pred kratkim uredili novo postajališče za avtodome pri ribniku Mačkovci v Brestanici, kjer je ta konec tedna svoje 23. srečanje pripravila Caravanova karavana, ki vsako leto združuje popotnike z avtodomi in jim predstavlja turistično-kulinarične lepote naše dežele. Več kot petdeset obiskovalcev iz vse Slovenije je pozdravil tudi župan občine Krško mag. Miran Stanko.

Občina Krško, ki je sicer vključena tudi v mrežo postajališč za avtodome po Sloveniji, s katero želijo partnerji pod enotno tržno znamko tako doma kot v tujini promovirati Slovenijo, predvsem pa lokalno turistično ponudbo skozi oči popotnika z avtodomom, je že v letu 2013 uredila dve postajališči za avtodome v starem mestnem jedru Krškega in pri stadionu Matije Gubca, hkrati je osem postajališč za avtodome bilo urejenih tudi pri različnih gostinskih objektih po občini. V letu 2014 je uredila še dodatno postajališče pri bazenu v Brestanici, z letošnjim letom pa v sodelovanju z Ribiško družino Brestanica - Krško še večje postajališče pri ribnikih Mačkovci v Brestanici v skupni vrednosti okoli 15.000 evrov.

Kot je poudaril župan, želijo na ta način popotnikom z avtodomi predstaviti zanimivosti naše občine od blizu, saj tako začutijo in doživijo drugačno občino Krško, kot jo vidijo le z avtoceste, ko se peljejo mimo. Kar so doživeli tudi obiskovalci ta konec tedna, saj so pod vodstvom Ksenje Kragl s Centra za podjetništvo in turizem Krško spoznali lepote naše občine.