testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Novo mesto

Novomeščani napredovali na drugo mesto prvenstvene lestvice

Piše: STA

Čas objave:
21.01.2019 06:18

Košarkarji novomeške Krke so v 14. krogu lige Nova KBM premagali Šentjur s 86:65 (24:19, 47:34, 66:53). Novomeški košarkarji so dosegli deveto zmago v elitnem domačem ligaškem tekmovanju in napredovali na drugo mesto prvenstvene lestvice (za vodilnimi Koprčani zaostajajo tri točke in imajo dve tekmi manj), njihova zadnja žrtev pa so bili tekmeci iz Šentjurja.

Izbranci domačega trenerja Simona Petrova so se štajerskim tekmecem oddolžili za poraz na prvi medsebojni tekmi pred dobrima dvema mesecema v Šentjurju. Gosti so bili le v uvodu tekme v rezultatski prednosti, zadnje vodstvo na tekmi pa so imeli poldrugo minuto pred koncem uvodne četrtine (12:13).

V drugem obdobju tekme so imeli škarje in platno v svojih rokah gostitelji, ki so v drugi četrtini povsem zagospodarili na domačem parketu in si v 16. minuti priigrali 14 točk prednosti (39:25), tik pred odhodom na veliki odmor pa po trojki Dina Cinca povedli za 15 točk (47:32).


Gostitelji v drugi polovici tekme niso popustili niti za ped, vselej so bili za korak pred gosti, ki zavoljo zbrane in preudarne predstave domačih košarkarjev sploh niso imeli možnosti uprizoriti preobrata na tekmi.

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Dominik Mavra z 12 točkami in sedmimi podajami, v gostujoči pa Davor Konjević z 20 točkami.

Novomeška ekipa se bo v sredo, 23. januarja, na domačem parketu pomerila proti Zlatorogu v okviru vnaprej igrane tekme 18. kroga, Šentjur pa bo v soboto, 26. januarja, v okviru 15. kroga gostil Hopse.