Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Novomeščanke izvrstne na državnem prvenstvu v športni gimnastiki

Piše: R.K.

Čas objave:
15.11.2022 09:10

V petek dopoldne so v Gimnastičnem društvu Novo mesto organizirali vadbo na gimnastičnem orodju, ki so se je udeležili dijaki Šolskega centra Novo mesto ter 140 otrok iz osnovnih šol Šmihel in Drska. V popoldanskem času so izpeljali društveno prireditev, na kateri se je staršem in prijateljem predstavilo več kot 200 otrok iz vseh vadbenih skupin.

V soboto in nedeljo je potekalo Državno prvenstvo v ženski in moški športni gimnastiki 2022, prav tako v izvedbi Gimnastičnega društva Novo mesto. Udeležilo se ga je 408 tekmovalcev iz 18 društev iz vse Slovenije. Tekmovanje smo si po letu 2019 zopet lahko gledali v živo.

Na državnem prvenstvu so dekleta Gimnastičnega društva Novo mesto dosegla naslednje rezultate:

V mednarodni stopnji v kategoriji mlajših deklic je Ema Lesjak osvojila peto mesto v mnogoboju, na vrtalici pa je bila odlična druga. Pri starejših deklicah se je kar štirikrat na stopničke povzpela Živa Tomažič. V mnogoboju je osvojila drugo mesto, druga je bila tudi na bradlji, tretje mesto pa je osvojila na preskoku in vrtalici. V kategoriji kadetinj je Larisa Može tekmovala samo na gredi, kjer je bila šesta.

V nedeljo so gimnastičarke tekmovale še v stopenjskem sistemu. Deklice prve stopnje so osvojile ekipno prvo (Zala, Ema, Eva, Mia, Paula) in šesto mesto (Maša, Ema, Vida, Iza, Anja). Tekmovale so še Sofia, Naja, Lara, Neli in Mojca. Posamično so bile v 1. stopnji do 8 let Mia Butalin tretja, Eva Mihelič peta in Ema Škrbec sedma. V 1. stopnji nad 8 let je bila Zala Zagorc tretja in je osvojila bronasto medaljo, Maša Grubar in Ema Leskovec sta si delili peto, Vida Čepin in Paula Jakše pa sedmo mesto.

2. stopnja je ekipno osvojila osmo mesto (Naja, Špela, Zala). Posamično je v 2 stopnji nad 9 let deseto mesto osvojila Naja Kovačič. V 3. stopnji sta tekmovali samo dve deklici (Ema, Sara).

Deklice 4. stopnje so bile ekipno tretje (Vita, Neža, Klara, Nika). Posamično je na stopničke stopila Vita Dolinar, ki je osvojila drugo mesto, Neža Primc je bila osma.

V 5. stopnji so deklice (Nika, Melanie, Julija, Živa) zasedle ekipno peto mesto.

Dekleta 6. stopnje (Ema, Tija, Tina) so se razveselile ekipnega tretjega mesta. Posamično je bila tokrat najboljša Ema Tomažič s petim mestom, Tija Hočevar je bila osma, Tina Ovniček pa deseta.

Za zaključek odličnega tekmovanja je v nacionalni stopnji Klara Šterk razveselila s posamičnim drugim mestom in srebrno medaljo.