polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

arktika, ozonska luknja Svet24.si

Na nebu nad Arktiko zazevala človeškemu očesu ...

profimedia-0510959793 Reporter.si

New York zaradi koronavirusa v šoku: trupla ...

delavka, zaposleni Svet24.si

Pozor! Samozaposlene, ki želijo uveljavljati ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

Novice Novo mesto

VIDEO&AVDIO&FOTO: Novomeška bolnišnica odpovedala vse nenujne posege za bolnike iz Bele krajine

Piše: Radio Krka, M.K./STA

Čas objave:
09.03.2020 19:05

Splošna bolnišnica Novo mesto je zaradi zadnjih ukrepov za omejitev okužbe z novim koronavirusom za naslednjih 14 dni odpovedala vse nenujne specialistične in druge posege za bolnike iz Bele krajine. Za primer večje okužbe je pripravila tudi prostore v nekdanjem internem oddelku, kjer je prostora za tri težje obolele in 20 drugih okuženih.

Direktorica novomeške bolnišnice Milena Kramar Zupan je v večerni izjavi za medije dejala, da so v bolnišnici 13 zaposlenih zaradi rizičnosti poslali v samoizolacijo, kar sicer vpliva na bolnišnično kadrovsko sestavo.

Predstojnik urgentnega centra Splošne bolnišnice Novo mesto Bojan Kostić je pojasnil, da gre za zaposlene, za katere so ugotovili, da so lahko bili v kakšnem rizičnem stiku z nekom, ki je bil okužen ali se je nedavno mudil na rizičnih območjih v tujini. Te so za zaščito drugih, bolnikov in njih samih odstranili iz delovnega procesa, je dodal.

Kramar Zupanova je pojasnila, da se bodo sicer v novomeški bolnišnici sproti prilagajali stanju, omenjene dodatne prostore nekdanje internistike, ki jih lahko tudi razširijo, pa bodo začeli uporabljati v primeru, da bolnišnice po državi, ki zdaj sprejemajo obolele, povečanega števila bolnikov ne bodo več zmogle. Gre za primer, ko bodo v vsej državi pri hospitaliziranih okuženih presegli število sto, je pojasnila.

V novomeški bolnišnici sicer morebitne okužene s koronavirusom od sobote naprej na pregled in odvzemanje brisov sprejemajo v omenjeni nekdanji interni bolnišnici. Do zdaj so skupaj vzeli 72 brisov, od katerih je bilo osem pozitivnih, to število pa se lahko že v torek spremeni, je pristavila.

Novomeška bolnišnica sicer sodeluje tudi z drugimi zdravstvenimi domovi v regiji. Metliški zdravstveni dom ostaja zaprt, zato je novomeška bolnišnica postala vstopna točka tudi za morebitne okužene z območja Bele krajine, je še opozorila Kramar Zupanova. 

Za obiskovalce Zdravstvenega doma Črnomelj pa navodila najdete tukaj

Direktorica SB NM Milena Kramar Zupan o zadnjih ukrepih za omejitev virusa