ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Par_1 Njena.si

Kmetija: Aljažev odziv na Linine razgaljene ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Novice Novo mesto

VIDEO&AVDIO&FOTO: Novomeška bolnišnica odpovedala vse nenujne posege za bolnike iz Bele krajine

Piše: Radio Krka, M.K./STA

Čas objave:
09.03.2020 19:05

Splošna bolnišnica Novo mesto je zaradi zadnjih ukrepov za omejitev okužbe z novim koronavirusom za naslednjih 14 dni odpovedala vse nenujne specialistične in druge posege za bolnike iz Bele krajine. Za primer večje okužbe je pripravila tudi prostore v nekdanjem internem oddelku, kjer je prostora za tri težje obolele in 20 drugih okuženih.

Direktorica novomeške bolnišnice Milena Kramar Zupan je v večerni izjavi za medije dejala, da so v bolnišnici 13 zaposlenih zaradi rizičnosti poslali v samoizolacijo, kar sicer vpliva na bolnišnično kadrovsko sestavo.

Predstojnik urgentnega centra Splošne bolnišnice Novo mesto Bojan Kostić je pojasnil, da gre za zaposlene, za katere so ugotovili, da so lahko bili v kakšnem rizičnem stiku z nekom, ki je bil okužen ali se je nedavno mudil na rizičnih območjih v tujini. Te so za zaščito drugih, bolnikov in njih samih odstranili iz delovnega procesa, je dodal.

Kramar Zupanova je pojasnila, da se bodo sicer v novomeški bolnišnici sproti prilagajali stanju, omenjene dodatne prostore nekdanje internistike, ki jih lahko tudi razširijo, pa bodo začeli uporabljati v primeru, da bolnišnice po državi, ki zdaj sprejemajo obolele, povečanega števila bolnikov ne bodo več zmogle. Gre za primer, ko bodo v vsej državi pri hospitaliziranih okuženih presegli število sto, je pojasnila.

V novomeški bolnišnici sicer morebitne okužene s koronavirusom od sobote naprej na pregled in odvzemanje brisov sprejemajo v omenjeni nekdanji interni bolnišnici. Do zdaj so skupaj vzeli 72 brisov, od katerih je bilo osem pozitivnih, to število pa se lahko že v torek spremeni, je pristavila.

Novomeška bolnišnica sicer sodeluje tudi z drugimi zdravstvenimi domovi v regiji. Metliški zdravstveni dom ostaja zaprt, zato je novomeška bolnišnica postala vstopna točka tudi za morebitne okužene z območja Bele krajine, je še opozorila Kramar Zupanova. 

Za obiskovalce Zdravstvenega doma Črnomelj pa navodila najdete tukaj

Direktorica SB NM Milena Kramar Zupan o zadnjih ukrepih za omejitev virusa