EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

SEVERINA Odkrito.si

Severina: Afera s črnogorskim mafijašem?

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

Novice Novo mesto

Novomeška bolnišnica še ostaja covid bolnišnica

Piše: SB NM

Čas objave:
09.03.2021 10:52

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 29 covid bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku.

Glede na načrt izhodne strategije, se po številu hospitaliziranih covid bolnikov v Sloveniji, nahajamo med 2. in 3. fazo (1. faza, ko je število hospitaliziranih covid bolnikov v Sloveniji pod 700, 2. faza, ko jih je pod 500 (tukaj sprejemajo bolnike tudi iz Posavja, ker se zapira brežiška covid bolnišnica), 3. faza, ko jih je pod 300 in 4. faza, ko jih je pod 100- takrat SBNM ne bo več covid bolnišnica). To pomeni, da v tem trenutku ostajajo covid bolnišnica, sprejemajo pa tudi covid paciente iz Posavja.

V bolnišnici, posebej v začetku in koncu tedna opažajo velik porast povpraševanja tako po hitrih, kot pri PCR testih. Veliko vprašanj je tudi iz naslova potovanj v tujino, saj zahtevan PCR test za nemoten prehod meje ne sme biti starejši od 24 ur. Ker se zadeve spreminjajo in ker imajo različne države tudi različne zahteve, vsem, ki se odpravljate na pot priporočajo, da se dobro pozanimate, kaj potrebujete, predvsem pa, da se na odvzem PCR testa naročite pravočasno, da boste izvid lahko prejeli pred samim potovanjem.

V Splošni bolnišnici Novo mesto omogočajo samoplačniško testiranje s hitrimi testi (cena: 15 evrov), samoplačniško testiranje s PCR testi (cena: 94 evrov) in samoplačniško testiranje za protitelesa, s katerimi ugotavljajo prebolevnost koronavirusne bolezni v preteklosti (cena: 20 evrov). Testiranja opravljajo v stari (rumeni) interni stavbe bolnišnice. Na odvzem se lahko naročite na elektronski naslov: alenka.andolsek@sb-nm.si ali po telefonu na številko: 07 39 16 502 vsak dan med 8.00 in 14.00.

Kot še sporočajo iz bolnišnice, ob poizkusnem enotedenskem odpiranju gostinskih lokalov in polnem zagonu šol, še nekaj časa pričakujejo povečano povpraševanje po testiranjih.