Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Novomeška mostova iščeta novi imeni

Piše: R.K.

Čas objave:
02.06.2023 08:13

Prestolnica dolenjske je pred kratkim otvorila dva nova mostova, ki predstavljata veliko pridobitev za pešce in kolesarje na lokaciji Irča vas in Loka – Kandija.

Novo mesto je že samo po sebi bogato s sprehajalnimi ter kolesarskimi potmi, ki ju nova mostova sedaj dopolnjujeta. Noviteti mesta potrebujeta tudi ime, po katerih si ju bodo ljudje zapomnili, zato Mestna občina Novo mesto občanke in občane vabi, da sodelujejo pri poimenovanju in uveljavitvi imen mostov. Svoje ustvarjalne predloge lahko vsak posameznik naslovi na kabinet mestne občine, tako kot tudi preko spletnih platform.

Ob uveljavitvi novih imen je potrebno upoštevati omejitve, saj so zaradi predpisov mostovi lahko poimenovani le po zemljepisnem imenu, imenu dogodka in datumu, povezanim z zgodovino, ali po osebi, ki je bistveno prispevala k razvoju naselja ali pa je le ta pomembna v širšem družbenem okolju ali po kulturnem izročilu. Vsi prispevani predlogi bodo preučeni in v potrjevanje posredovani občinskemu svetu. Novo mesto ima skupaj z dvema novima, skupno osem mostov čez reko Krko. Železniškemu, Ragovskemu, Ločenskemu, Šmihelskemu in Loškemu se pridružujeta še novozgrajena mostova v Irči vasi ter med Loko in Kandijo.