profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

furlan puhar Reporter.si

Kučanova tajnica Špela napadla Alenko Puhar: ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Novice Novo mesto

Novomeška občina išče nove turistične produkte

Piše: R.K.

Čas objave:
29.04.2021 12:46

Mestna občina Novo mesto vabi k prijavi na javni razpis za sofinanciranje novih turističnih produktov, ki se je lani z lansiranjem štirih turističnih produktov izkazal za uspešen način razvoja turizma v Novem mestu.

Na razpis, katerega predmet sofinanciranja so v večjem delu nove zaposlitve v turizmu, se je mogoče prijaviti do vključno 28. maja, v primeru, da razpoložljiva sredstva v prvem razpisnem roku ne bodo razdeljena, bodo prijave odprte tudi v drugem razpisnem roku med 14. junijem in 9. julijem 2021.

Cilj razpisa Mestne občine Novo mesto za sofinanciranje novih turističnih produktov je finančno podpreti nove turistične produkte v Mestni občini Novo mesto, ki bodo turistom kontinuirano na voljo najmanj dve leti in bodo prispevali k povečanju turističnega obiska v občini.

Predmet sofinanciranja razpisa so nova delovna mesta v turizmu in materialni stroški za vzpostavitev novega turističnega produkta, na razpis se lahko prijavijo tako pravne kot fizične osebe. Prijavitelji bodo o rezultatih javnega razpisa obveščeni najkasneje v 30-ih dneh od zaključenega razpisnega roka.

Z lanskoletnim javnim razpisom za sofinanciranje novih turističnih produktov je Mestna občina Novo mesto dosegla zastavljene cilje in uspešno promovirala turistično ponudbo Novega mesta in Dolenjske, v katero so vključili štiri nove atraktivne turistične produkte – celovito vinsko izkušnjo z Vinsko kletjo Colnar, trškogorskim pohodnikom zanimive Odprte zidanice, veslanje z Green Adventure po rekah Krki in Temenici ter raziskovanje Dolenjske z e-kolesi Rideme.