kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Novomeška občina išče nove turistične produkte

Piše: R.K.

Čas objave:
29.04.2021 12:46

Mestna občina Novo mesto vabi k prijavi na javni razpis za sofinanciranje novih turističnih produktov, ki se je lani z lansiranjem štirih turističnih produktov izkazal za uspešen način razvoja turizma v Novem mestu.

Na razpis, katerega predmet sofinanciranja so v večjem delu nove zaposlitve v turizmu, se je mogoče prijaviti do vključno 28. maja, v primeru, da razpoložljiva sredstva v prvem razpisnem roku ne bodo razdeljena, bodo prijave odprte tudi v drugem razpisnem roku med 14. junijem in 9. julijem 2021.

Cilj razpisa Mestne občine Novo mesto za sofinanciranje novih turističnih produktov je finančno podpreti nove turistične produkte v Mestni občini Novo mesto, ki bodo turistom kontinuirano na voljo najmanj dve leti in bodo prispevali k povečanju turističnega obiska v občini.

Predmet sofinanciranja razpisa so nova delovna mesta v turizmu in materialni stroški za vzpostavitev novega turističnega produkta, na razpis se lahko prijavijo tako pravne kot fizične osebe. Prijavitelji bodo o rezultatih javnega razpisa obveščeni najkasneje v 30-ih dneh od zaključenega razpisnega roka.

Z lanskoletnim javnim razpisom za sofinanciranje novih turističnih produktov je Mestna občina Novo mesto dosegla zastavljene cilje in uspešno promovirala turistično ponudbo Novega mesta in Dolenjske, v katero so vključili štiri nove atraktivne turistične produkte – celovito vinsko izkušnjo z Vinsko kletjo Colnar, trškogorskim pohodnikom zanimive Odprte zidanice, veslanje z Green Adventure po rekah Krki in Temenici ter raziskovanje Dolenjske z e-kolesi Rideme.