x factor, simon cowell Svet24.si

Se X Factor poslavlja?

zdravnik Svet24.si

Ljubljanski zdravnik naj bi "prodajal" cepilna ...

cepljenje, ascot, berkshire Svet24.si

Dva dodatna dneva dopusta za cepljene

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

Pixabay Odkrito.si

37-letnik se je zbudil in bil prepričan, da je ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Njena.si

Zvezdnici Najinih mostov dopustujeta skupaj

Novice Novo mesto

Novomeškemu varstveno-delovnemu centru podarili prenosno razkuževalno napravo

Piše: STA

Čas objave:
19.03.2021 11:40

Novomeško podjetje Trend Medikal je Varstveno delovnemu centru Novo mesto danes podarilo približno 5000 evrov vredno prenosno razkuževalno napravo. Podarili so jo kot priznanje ob naporih tega VDC za zajezitev okužbe z novim koronavirusom in ob 40-letnici njegovega delovanja. Pri organizaciji donacije je posredoval novomeški Lions club.

Direktor Trend Medikala Tomaž Zupančič je povedal, da gre za UVC razkuževalno napravo, s katero bodo v novomeškem VDC varneje razkuževali zaprte prostore in uničevali viruse, bakterije ter glive.

Naprava namreč za delovanje uporablja ultravijolično svetlobo valovne dolžine 200-280 nanometrov, s katero deaktivira DNA bakterij in RNA virusov. Deluje brez kemikalij, razkuženi prostori pa so zaradi tega takoj varni za uporabo, je še dejal Zupančič.


Predstavnik novomeškega Lions kluba Jani Muhič je pojasnil, da je omenjena naprava priznanje za požrtvovalni boj z novim koronavirusom, pri čemer so bili v VDC Novo mesto zelo uspešni, saj so zaposleni z izredno srčnostjo in strokovnostjo vsako okužbo uspeli zamejiti in z upoštevanjem strogih meril preprečili širjenje po ustanovi.

"Vemo, da so po letu dni utrujeni pri vsakodnevni skrbi za čisto bivalno okolje, zato jim bomo z razkuževalno napravo pomagali, da jim bo lažji vsakdan in da bo bivalno okolje varovancev varnejše," je dodal Muhič in še pristavil, da je dobrodelna dejavnost tega Lions kluba usmerjena tudi v novomeški VDC.

Direktor VDC Novo mesto Mitja Mežik je ocenil, da se bodo lahko zaposleni zaradi podarjene razkuževalne naprave in posledičnega prihranka časa še bolj posvetili varovancem. Teh imajo sicer 169, od tega 85 v institucionalnem varstvu, je še navedel.

Direktor podjetja Trend Medikal Tomaž Zupančič

O podarjeni napravi VDC Novo mesto