kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Čeprav je nesreča močno zaznamovala njeno življenje, Juliane ne dojema sebe kot žrtev, temveč kot pr Odkrito.si

17-letnica, ki je ubežala smrti

dragic 2 Ekipa24.si

Goran Dragić brutalno iskreno o svoji ...

Novice Novo mesto

Novomeški dijaki navdušili Ameriko

Piše: MO NM, M.G.

Čas objave:
04.07.2019 14:57

Ekipa dijakov Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Novo mesto je na mednarodnem tekmovanju Genius Olympiad v mestu Oswega (ZDA) v kategoriji Business osvojila prvo mesto in prejela veliko zlato medaljo za inovativno računalniško aplikacijo, ki shranjuje digitalne in papirnate račune.

S svojo podjetniško idejo UniBill so navdušili strokovnjake, ki so jih za zmagovalce izbrali med skoraj 800 kandidati iz celega sveta. Danes je dijake in njihove mentorje na rotovžu sprejel tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Sprejema sta se v spremstvu mentorjev Danijele Erenda in Romana Kapša ter pomočnice ravnateljice Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Vesne Parkelj udeležila Anže Kocjančič in Nikita Galuh Kapušin, pri projektu pa so sodelovali še Jaka Kordiš, Žiga Povhe, Luka Kovačič in Tit Šober.

Župan Gregor Macedoni je z navdušenjem pozdravil njihovo angažiranost in podjetniško miselnost ter jim kot izziv za nadaljnje delo predstavil številne projekte in možnosti razvoja informacijske tehnologije in naprednih rešitev v sklopu pametnega mesta in pametne kartice, ki ju občina že razvija z namenom povečanja kakovosti življenja. Dijakom in mentorjem je čestital za izjemen uspeh in zaželel uspešno nadaljevanje projekta, ki je vzbudil veliko zanimanja tako doma kot v tujini.