Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Novomeški košarkarji premagali Hopse

Piše: STA

Čas objave:
14.03.2019 08:19

Novomeški košarkarji so v ligi za prvaka prišli do prve zmage. Košarkarji Krke so v 3. krogu lige Nova KBM za prvaka premagali Hopse s Polzele z 81:61.

Po pričakovanjih so bili boljši od ekipe s Polzele, a so Dolenjci svojo kakovost potrdili šele v drugem polčasu, ki so ga dobili kar z 42:18.

Domači strateg Simon Petrov je med odmorom uspel urediti vrste pri Krki in gostitelji so ob vrnitvi na parket dvorane Leona Štuklja delovali kot prerojeni. Zaostanek štirih točk so z delnim izidom 12:0 spremenili v +8 in napovedali prvo zmago v končnici, potem ko so v prvem krogu izgubili derbi s Petrol Olimpijo. Gostje so se še približali na tri točke, a do konca tretje četrtine se je razlika povzpela na več kot 10 točk.

Ko je v 34. minuti prednost narasla na 73:53, je bil zmagovalec znan. Tokrat je tekmo odločila tudi "daljša klop" Krke, pri kateri se je med strelce vpisalo 10 košarkarjev, s 16 koši pa je bil najbolj učinkovit Paulo Marinelli. Pri Hopsih je 21 košev vknjižil Simo Atanacković.

V naslednjem krogu, prihodnjo sredo, bo Krka odigrala zaostalo tekmo drugega kroga proti Heliosu, konec tedna pa nato proti Rogaški. Nekaj daljši odmor je pred košarkarji Polzele, ki jih 23. marca čaka obračun s Petrol Olimpijo.