Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Novomeški svetniki potrdili občinski zaključni račun za lani

Piše: STA

Čas objave:
23.04.2021 16:19

Občinski svetniki so na redni seji sprejeli predlog zaključnega računa proračuna Mestne občine Novo mesto za preteklo leto.

Zaključni račun za preteklo leto kljub epidemiji kaže stabilnost občinskih financ, nadaljnje zmanjševanje zadolženosti in ambiciozno naložbeno naravnanost, je na seji ocenil novomeški župan Gregor Macedoni.

Župan je v predstavitvi zaključnega računa za lani sicer izpostavil sprotno poravnavanje obveznosti in poravnavo obveznosti za predlani, na proračun pa sta po njegovem mnenju vplivala tudi dvig povprečnine in sprejem zakona o finančni razbremenitvi občin.

Kot je navedel, so lani zabeležili manj prihodkov, ki so znašali nekaj več kot 43 milijonov evrov, in odhodkov, ki so znašali dobrih 38 milijonov evrov. "Tako je bil zabeležen presežek odhodka, ki je nastal predvsem zaradi zamika realizacije projektov, s tem pa se je znižala tudi zadolženost," je pojasnil.


Novomeški svetniki so med drugim potrdili še letošnji poslovni načrt Komunale Novo mesto in predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola Otočec, ki predvideva priključitev krajevnega otroškega vrtca Marjetica k tej šoli.

Občinski svet se je seznanil tudi s poročili o lanskem poslovanju javnih zavodov in s predlogi za izplačilo redne delovne uspešnosti direktorjev.

Na področju premoženjskih zadev so se svetniki seznanili s poročilom o uresničitvi lanskega načrta ravnanja s stvarnim občinskim premoženjem. Potrdili so tudi več kadrovskih imenovanj.