ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

Par_1 Njena.si

Kmetija: Aljažev odziv na Linine razgaljene ...

ronaldo pink Ekipa24.si

Prosila Ronalda in DOBILA! Ameriška zvezdnica ...

Novice Novo mesto

Novomeški svetniki potrdili občinski zaključni račun za lani

Piše: STA

Čas objave:
23.04.2021 16:19

Občinski svetniki so na redni seji sprejeli predlog zaključnega računa proračuna Mestne občine Novo mesto za preteklo leto.

Zaključni račun za preteklo leto kljub epidemiji kaže stabilnost občinskih financ, nadaljnje zmanjševanje zadolženosti in ambiciozno naložbeno naravnanost, je na seji ocenil novomeški župan Gregor Macedoni.

Župan je v predstavitvi zaključnega računa za lani sicer izpostavil sprotno poravnavanje obveznosti in poravnavo obveznosti za predlani, na proračun pa sta po njegovem mnenju vplivala tudi dvig povprečnine in sprejem zakona o finančni razbremenitvi občin.

Kot je navedel, so lani zabeležili manj prihodkov, ki so znašali nekaj več kot 43 milijonov evrov, in odhodkov, ki so znašali dobrih 38 milijonov evrov. "Tako je bil zabeležen presežek odhodka, ki je nastal predvsem zaradi zamika realizacije projektov, s tem pa se je znižala tudi zadolženost," je pojasnil.


Novomeški svetniki so med drugim potrdili še letošnji poslovni načrt Komunale Novo mesto in predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola Otočec, ki predvideva priključitev krajevnega otroškega vrtca Marjetica k tej šoli.

Občinski svet se je seznanil tudi s poročili o lanskem poslovanju javnih zavodov in s predlogi za izplačilo redne delovne uspešnosti direktorjev.

Na področju premoženjskih zadev so se svetniki seznanili s poročilom o uresničitvi lanskega načrta ravnanja s stvarnim občinskim premoženjem. Potrdili so tudi več kadrovskih imenovanj.