hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

goran dragic 22 dj Ekipa24.si

Zlati kapetan piše zgodovino! Goran Dragić danes...

Zvita feltna Njena.si

Pevec slovenske skupine se je poročil

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

Novice Novo mesto

Novomeški svetniki potrdili občinski zaključni račun za lani

Piše: STA

Čas objave:
23.04.2021 16:19

Občinski svetniki so na redni seji sprejeli predlog zaključnega računa proračuna Mestne občine Novo mesto za preteklo leto.

Zaključni račun za preteklo leto kljub epidemiji kaže stabilnost občinskih financ, nadaljnje zmanjševanje zadolženosti in ambiciozno naložbeno naravnanost, je na seji ocenil novomeški župan Gregor Macedoni.

Župan je v predstavitvi zaključnega računa za lani sicer izpostavil sprotno poravnavanje obveznosti in poravnavo obveznosti za predlani, na proračun pa sta po njegovem mnenju vplivala tudi dvig povprečnine in sprejem zakona o finančni razbremenitvi občin.

Kot je navedel, so lani zabeležili manj prihodkov, ki so znašali nekaj več kot 43 milijonov evrov, in odhodkov, ki so znašali dobrih 38 milijonov evrov. "Tako je bil zabeležen presežek odhodka, ki je nastal predvsem zaradi zamika realizacije projektov, s tem pa se je znižala tudi zadolženost," je pojasnil.


Novomeški svetniki so med drugim potrdili še letošnji poslovni načrt Komunale Novo mesto in predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola Otočec, ki predvideva priključitev krajevnega otroškega vrtca Marjetica k tej šoli.

Občinski svet se je seznanil tudi s poročili o lanskem poslovanju javnih zavodov in s predlogi za izplačilo redne delovne uspešnosti direktorjev.

Na področju premoženjskih zadev so se svetniki seznanili s poročilom o uresničitvi lanskega načrta ravnanja s stvarnim občinskim premoženjem. Potrdili so tudi več kadrovskih imenovanj.