pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

sandi-hribernik Njena.si

Poroka na prvi pogled: Sandi o kritikah, ki jih je...

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Novo mesto

Novomeški urgentni center vse bolj obremenjen

Piše: R.K.

Čas objave:
25.05.2021 16:34

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 26 covid bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku in 2 na polintenzivnem oddelku. Število hospitaliziranih po začetnem padcu, na njihovo presenečenje ostaja praktično nespremenjeno, prav tako še ne čutijo novega konkretnega upada v številu novo odkritih pozitivnih pacientov.

Kar 23 odstotkov bolnikov je v novomeški covid bolnišnici iz drugih regij, saj skladno s covidstrategijo novomeška bolnišnica v tej fazi pokriva širše področje poleg Dolenjske in Bele krajine tudi Posavsko področje.

Opažajo, da je stiska ljudi, ki ne morejo do zdravnika na primarnem nivoju vse večja. Posledično je pritisk na Urgentni center vse močnejši, kar postaja iz dneva v dan večji problem. Zelo se povečuje tudi število akutno bolnih otrok, ki sicer ne potrebujejo hospitalne obravnave, potrebujejo pa pregled pri pediatru. Še posebej velik naval je na IPP (internistično urgentno službo), kjer imajo zato tudi veliko nezadovoljstva med zdravniki internisti, ki nadomeščajo urgentne zdravnike, ki jih ni. V zadnjem času so zato dali odpoved že 4 internisti.

Njihova prizadevanja in skrbi so usmerjene v nudenje pomoči vsem tistim, ki jo potrebujejo, tudi v tiste paciente, ki k njim pridejo zaradi drugih obolenj. Tudi za njih si seveda želijo nemoteno, kvalitetno in pravočasno oskrbo. Poleg tega morajo kljub utrujenosti in izčrpanosti kadra izvesti vse potrebne aktivnosti za skrajševanje čakalnih dob, ki so nastale kot posledica razglašene epidemije in boja proti korona virusu.