dr nikola o Svet24.si

Priznan plastični kirurg s pištolo pretepal ...

Aarau Svet24.si

Pokojna učiteljica mestu zapustila bogato ...

testiranje, test, denar, hitri test Necenzurirano

Hitre teste vam prodajajo po štirikratni ceni, ...

dubaj Reporter.si

Alarm na Fursu: slovenski bogataši denar pred ...

Gisele Bündchen, tom brady Ekipa24.si

Po Bradyjevi upokojitvi čakali odziv nekdanje ...

Jorg Zupan_foto Matic Bajželj_2 Njena.si

Jorg Zupan zapira svojo Michelinovo restavracijo

barcelona Ekipa24.si

Barcelona do zmage z goljufijo? Tekmec ogorčen, ...

Novice Novo mesto

Novomeški župan Macedoni napovedal kandidaturo za tretji mandat

Piše: STA

Čas objave:
01.03.2022 13:39

Novomeški župan Gregor Macedoni se bo na jesenskih volitvah vnovič potegoval za položaj. Kot je še dejal danes, so v dveh zaporednih mandatih rešili veliko dolgoletnih težav v občini ter jo uvrstili med razvojno najprodornejše. V morebitnem tretjem mandatu bi se osredotočil na prometne infrastrukturne projekte in občinske strateške premike.

Na novembrske lokalne volitve se Macedoni znova podaja z Listo Gregorja Macedonija oz. s podpisi volivcev, je napovedal na današnji novinarski konferenci v Novem mestu. Njegova kandidatura temelji predvsem na dosedanjem opravljenem delu, je dejal.

Številni projekti, ki so že uresničeni ali so v uresničevanju, po njegovih besedah pomenijo, da so "listo izpostavljenih nujnih projektov, t. i. bolečin, v veliki meri izčrpali". Vendar izzivov ne bo nikoli zmanjkalo; najbolj izpostavljena nujna in pomembna projekta se nanašata na gradnjo obeh mestnih obvoznic oz. ureditev novomeške prometne infrastrukture, je dodal.

Hkrati bo v morebitnem tretjem mandatu tudi čas za strateške razmisleke in premike v novomeški občini. "Že zdaj vidimo, da model gospodarskih družb, ki je bil zastavljen pred 60 in 70 leti, ni več tako trden, in zato je naša naloga, da iščemo nove izzive, kot so novomeška javna univerza, razvoj raziskovalne dejavnosti in priprava vseh temeljev za arheološki doživljajski park kot rdečo nit našega turističnega razvoja," je nadaljeval Macedoni. Napovedal je tudi poudarek stanovanjskemu programu.

Sicer pa je odločitev za vnovično kandidaturo tudi posledica odzivov na njegovo delo, je dejal Macedoni, ki je vnovično kandidaturo uradno napovedal kot prvi med župani 12 mestnih občin. "Pripravljen sem biti na voljo občankam in občanom v dobro Novega mesta, pa tudi, ker mi to še vedno predstavlja velik izziv", je dodal.

Svetnik z županove liste Janez Povh je dodal, da bo na lokalnih volitvah na njihovi listi ponovno kandidiralo vseh zdajšnjih 10 svetnikov, nekaj bo tudi novih oz. mlajših obrazov. Stavijo na vsaj podoben izid kot na zadnjih lokalnih volitvah pred štirimi leti, je še dejal.

Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni