gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Parkirišče ob izlivu Težke vode bo kmalu dokončano

Piše: STA

Čas objave:
27.10.2019 16:18

Nekdanje neurejeno avtomobilsko parkirišče z zelenim pasom ob izlivu potoka Težka voda v Novem mestu, ki so ga začeli preurejati konec junija, bo prihodnje dni nared. Pogodbeni rok za izvedbo del poteče konec meseca. Glavna dela so končali, namestiti morajo le še klopi in pridobiti uporabno dovoljenje.

Mestna občina Novo mesto bo za naložbo odštela nekaj več kot 220.000 evrov. Naložba je sicer obsegala ureditev 38 parkirnih mest, dostopne ceste, javne razsvetljave in površin za pešce, ki se bodo navezovale na načrtovano brv Kandija-Loka. Ta bo ob omenjenem izlivu prečila Krko.

Dve od navedenih parkirnih mest bosta namenjeni invalidom in dve električnim avtomobilom. Parkirišče in dostopno cesto so preplastili z asfaltom, pot za pešce pa posuli s peskom.

Ob ureditvi parkirišč je bila predvidena tudi zasaditev dreves ob potoku, ob površinah za pešce pa bodo postavili nekaj klopi. Za priključitev razsvetljave in parkomatov so napeljali nizkonapetostni podzemni vod.

Na novomeški občini so ob začetku prenove omenjenega parkirišča napovedali tudi začetek projektiranja omenjene brvi prek Krke Kandija-Loka, ki jo načrtujejo v neposredni bližini parkirišča. Projektiranje naj bi končali do konca leta, nato nameravajo zaprositi za gradbeno dovoljenje. Brv naj bi začeli graditi prihodnje leto, so še napovedali.

Po besedah novomeškega župana Gregorja Macedonija na občini načrtujejo od parkirišča ob Težki vodi tudi pot za pešce, ki bo omenjeno območje bolje povezala z bližnjim Šmihelom. Ob končanju vseh tamkajšnjih infrastrukturnih naložb pa bi omenjeno parkirišče pešcem lahko služilo za novomeško vstopno točko, je še dodal.

Neurejeno in divje parkirišče ob izlivu Težke vode v Krko je bilo sicer eno zadnjih novomeških parkirišč, kjer je bilo osebna vozila možno parkirati brezplačno. Bilo je tudi eno zadnjih zatočišč za zaposlene v bližnjem Zdravstvenem domu Novo mesto, ki svojih vozil ne morejo brezplačno puščati tako rekoč nikjer več. Na novomeški avtobusni mestni promet pa predvsem popoldne zaposleni zaradi nezadostnih avtobusnih linij ne morejo računati.

Župan Gregor Macedoni o parkirišču ob Težki vodi