Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

Tara Zupancic ok (2) Njena.si

Vroča Tara Zupančič priznala, kaj je ukradla

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Novice Dobova

Novozgrajeni otroški vrtec v Dobovi napolnili otroci

Piše: STA

Čas objave:
17.03.2022 09:49

V Dobovi se je v sredo, dan pred današnjim popoldanskim uradnim odprtjem, v novozgrajeni otroški vrtec Najdihojca pri Osnovni šoli dr. Jožeta Toporišiča vselilo 82 otrok, ki so med njegovo gradnjo gostovali v šolskih prostorih. Pogodbena vrednost gradnje vrtca je znašala 1,6 milijona evrov, oprema je stala dodatnih nekaj manj kot 160.000 evrov.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je pri naložbi sodelovalo z nekaj manj kot 830.000 evri. Skoraj 250.000 evrov bo zanjo prispeval Eko sklad, razliko bo pokrila občina, so na brežiški občini navedli za STA.

V novem nizkoenergetsko zasnovanem petoddelčnem vrtcu so tri pritlične igralnice, ena za starostno skupino od enega do treh let, ena za kombinirani oddelek in ena za starostno skupino od treh do šestih let. V nadstropju sta dodatni igralnici za drugo starostno skupino.


Osrednji igralni prostor, ki je namenjen tudi športnim dejavnostim, so umestili med glavna vhoda. Prostore so usmerili tako, da so v prehodnem in zimskem obdobju čim bolj izpostavljeni soncu, vse igralnice in osrednji igralni prostor pa se odpirajo proti jugu. Namestili so tudi ustrezna zunanja senčila.

Naložba je obsegala rušitev stare vrtčevske zgradbe in novogradnjo ter izgradnjo opornega zidu in stopnišča do spodnjih igrišč ter parkirnih prostorov. Omenjeno stopnišče sicer prek prehoda med športno dvorano in vrtcem omogoča neposreden dostop do te.

Novi vrtčevski prostori bodo otrokom in zaposlenim omogočili boljše prostorske pogoje za delo, učenje in ustvarjanje. Brežiška občina je sicer zadnja leta zgradila nova otroška vrtca v Brežicah (2014) in pri osnovni šoli v Cerkljah ob Krki (2017). Lani je končala gradnjo vrtcev v Artičah in Dobovi. Med energetsko prenovo javnih stavb v občinski lasti so leta 2020 prenovili tudi šole z otroškimi vrtci, so še sporočili z brežiške občine.