Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Mirna

O poteku mirnske obvoznice do konca meseca

Piše: Radio Krka, sta

Čas objave:
20.06.2015 13:35

Na Mirni na Dolenjskem so pred dnevi predstavili dopolnjeni idejni projekt tamkajšnje obvoznice oz. dopolnjeni osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta za prestavitev regionalne ceste, ki bi razbremenila krajevno središče in odpravila ozko cestno grlo med Trebnjem in Sevnico.

Omenjeni dopolnjeni osnutek bo razgrnjen do 29. junija. Z mirnske občine so sporočili, da naj bi slaba dva kilometra obvoznice, ki v večjem delu poteka po njihovem ozemlju, približno pol kilometra pa po ozemlju sosednje občine Šentrupert, stala približno tri milijone evrov. Po načrtu razvojnih programov jih mora zagotoviti država, so dodali.

Del denarja za pločnike in javno razsvetljavo bi zagotovili tudi v projekt vpleteni občini. Svetniki obeh občin naj bi predlog dopolnitve omenjenega prostorskega načrta sicer potrdili do konca leta.

Z njihovo potrditvijo bo država dobila akt, na podlagi katerega bo lahko projekt uvrstila v svoje razvojne načrte, pripravila finančni načrt, odkupila potrebna zemljišča, poskrbela za gradbeno dovoljenje in začela z deli. Na trasi ob železniški progi, kjer bi se obvoznica priključila regionalni cesti, je namreč glavnina zemljišč občinskih in državnih, so pojasnili.

V okviru gradnje mirnske obvoznice naj bi še letos opravili parcelacijo zemljišč in začeli s postopki za njihov odkup. Po sprejetju državnega proračuna za prihodnje leto naj bi z deli začeli predvidoma prihodnje leto. Cesto naj bi zgradili tako, kot so predvideli v občinski projektni dokumentaciji, so še sporočili z mirnske občine.

Na Mirni sicer želijo, da bi se z obvoznico čim bolj približali tamkajšnji železnici in hkrati zagotovili boljši dostop do tamkajšnjega industrijskega območja.