profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

kmetija-2022 Njena.si

FOTO: Razkrito, kje in kako bodo živeli ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice

O ravnavanju z nepremičninami in rebalansu letošnjega proračuna

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2021 09:51

Občinski svet Občine Mirna je na včerajšnji, 14. redni seji v tem mandatu, na videokonferenci med drugim sprejel rebalans letošnjega proračuna in se seznanil z zaključnim računom za preteklo leto.

Z rebalansom proračuna se načrtovani prihodki v letošnjem letu zvišujejo za 2,7 odstotka na skoraj 4 milijone evrov, odhodki pa se povišujejo za 2,3 odstotka na nekaj več kot 4 milijone evrov. Z rebalansom je predvideno zadolževanje v višini 200 tisoč evrov, prej 240 tisoč evrov. V načrt ravnanja z nepremičninami so po novem vključili zemljišča, ki jih je in jih še bo odkupila ali zamenjala občina zaradi izgradnje obvoznice, ter nakup zemljišča s starejšo hišo pri osnovni šoli.

občinski-scer, mirna, dušan-skerbiš
Seja občinskega sveta Mirna je potekala virtualno
R.K.


»Letni načrt ravnanja s stvarnim premoženjem je pomemben, ker bo občina tako lahko še bolj aktivno pristopila k uresničevanju načrta o izgradnji obvoznice. Z načrtovanim odkupom zemljišča pri osnovni šoli pa se nam odpirajo možnosti najprej za urejanje okolice šole, kasneje pa tudi za morebitno širitev. Zaradi gradnje novih blokov na Mirni moramo namreč v prihodnje računati tudi na to, da bomo poleg vrtca potrebovali več prostora tudi v šoli,« pojasnjuje župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Občinski svet se je seznanil tudi z zaključnim računom proračuna Občine Mirna za leto 2020. Na Mirni so realizirali 2,7 milijona evrov (ali 74,6 odstotka načrtovanih) prihodkov in 3,1 milijona evrov (ali 75,6 odstotka načrtovanih) odhodkov. Osrednja naložba preteklega leta je bila nakup zemljišča in stavbe za nove prostore vrtca, za kar je občina odštela 547.410 evrov.

občinski-scer, mirna, dušan-skerbiš
Seja občinskega sveta Mirna je potekala virtualno
R.K.


Občinski svet Občine Mirna je včeraj med drugim soglašal s spremembami cen za storitev Pomoč družini na domu – občina subvencionira 70 odstotkov cene storitve na uro, uporabniki bodo tako plačali 5,84 evra za uro storitve od ponedeljka do sobote, 7,60 evra za uro storitve ob nedeljah in 8,19 evra za uro storitve ob praznikih, ki so dela prosti dnevi.

Občinski svet je določil tudi nove cene za opravljanje storitve oskrbe s pitno vodo, ki se niso spremenile že od marca 2010 – za 14 kubičnih metrov porabljene vode bo gospodinjstvo z vodomerom DN 20 po novem plačalo 19,1349 evra, prej 17,4574 evra.

Dušan Sekrbiš po 14. redni seji