državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Mokronog

O zaključnem računu 2015 in rebalansu proračuna 2016

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.04.2016 10:14

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno se je na včerajšnji 9. redni seji v tem sklicu seznanil z realizacijo proračuna v letu 2015, ki je bila tako na prihodkovni kot na odhodkovni strani višja od 85 odstotkov. Sprejel je tudi rebalans letošnjega proračuna, s katerim povišujejo tako načrtovane prihodke kot tudi načrtovane odhodke.

"Lahko rečem, da smo uspešno zaključili proračunsko leto 2015. Zadovoljna sem, da smo tekom leta odpravili težave pri zagotavljanju plačilnih rokov. Zaključili smo dva projekta energetske sanacije stavb v lasti lokalne skupnosti, to je Podružnična šola Trebelno in Zdravstvena postaja Mokronog, ter izvedli investicijska vlaganja v cestno infrastrukturo. Kljub težava lahko ugotovim, da smo realizacijo proračuna 2015 zaključili bolje kot preteklo leto," pojasnjuje direktorica Občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

Realizacija proračuna v letu 2015 je bila prihodkovni strani nekaj več kot 3,2 milijona evrov od načrtovanih 3,6 milijona evrov (87,8-odstotna; leto prej pa 80,9-odstotna), na odhodkovni strani pa 2,9 od načrtovanih skoraj 3,4 milijona evrov (85,4-odstotna, leto prej pa 78,0-odstotna). Rebalans proračuna za letošnje leto je tako pripravljen na osnovi prihodkov in odhodkov iz realizacije proračuna 2015 in na podlagi ocene vrednosti posameznih projektov ter višine prihodkov povprečnine, ki je za leto 2016 določena v višini 522 evrov. Z rebalansom proračuna za letošnje leto so v Mokronogu povečali prihodke za 3,9 odstotka na 3,28 milijona evrov, odhodke pa za 17,5 odstotka na 3,48 milijona evrov. Letos bodo največ denarja, dobrih 400 tisoč evrov, porabili za sofinanciranje izgradnje križišča državnih cest v Mokronogu, več kot 250 tisoč evrov pa bodo namenili za obnovo občinskih cest, načrtujejo pa tudi zadolžitev v višini dobrih 372 tisoč evrov.


Na seji se je občinski svet seznanil tudi z delom skupne občinske uprave Mirnska in Temeniška dolina ter občinskim programom varnosti, sprejel pa je tudi sklep o prevzemu vaškega vodovodnega sistema Čužnja vas v upravljanje in trajno last Občine Mokronog-Trebelno, s čimer se bo tudi prebivalcem na tem območju zagotovila varna in zanesljiva oskrba s pitno vodo.

Mojca Pekolj, direktorica občinske uprave občine Mokronog-Trebelno