Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mirna

AVDIO: O zaključnem računu za leto 2019 in prvem rebalansu proračuna 2020

Piše: Lapego

Čas objave:
12.06.2020 14:14

Občinski svet Občine Mirna se je včeraj sešel na 11. redni seji, na kateri je največ pozornosti namenil prvemu rebalansu letošnjega proračuna in zaključnemu računu za leto 2019.

V preteklem letu je občina realizirala 83,1 odstotka od načrtovanih 3,2 milijona evrov prihodkov in 81,5 odstotka od načrtovanih nekaj manj kot 3,5 milijona evrov odhodkov. Za investicije so na Mirni v prejšnjem letu namenili dobrih 720 tisoč evrov, največ za investicijsko vzdrževanje kanalizacijskih sistemov (kanalizacija Roje-Mirna in Pod Radovnico, 105.863 evrov), investicijsko vzdrževanje lokalnih cest in javnih poti (178.245 evrov) in za izgradnjo vodovodnega omrežja (vodovodni sistem Sajenice, Glinek-Volčje njive in Gorenja vas, 72.705,81 evrov).

»S proračunskimi sredstvi predvsem načrtujemo naložbe, s katerimi uresničujemo boljšo kakovost življenja v lokalni skupnosti, bodisi na področju oskrbe s pitno vodo ali pa prevoznosti cest, komunalne infrastrukture, urejanje javnih površin ali nenazadnje tudi nakup prostorov za bodoči vrtec. Seveda pa se trudimo tudi, da planiramo dovolj sredstev za izvajanje športnih, kulturnih in drugih aktivnosti, ki jih izvajajo društva v naši lokalni skupnosti,« pojasnjuje župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Včeraj pa je občinski svet obravnaval tudi prvi rebalans proračuna za letošnje leto in potrdil spremembo načrtovanih prihodkov za letošnje leto v višini nekaj več kot 3,6 milijona evrov (prej dobrih 3,7 milijona evrov) in odhodkov v višini 4,1 milijona evrov (prej skoraj 4,3 milijona evrov). Sprememba proračuna je bila potrebna zaradi uskladitve načrtovanih sredstev glede na potrebe za izvajanje nalog in programov do konca proračunskega leta, predvsem zaradi epidemije COVID-19 tako na prihodkovni kot na odhodkovni strani.

Ostali sklepi:
Mirnski občinski svet je včeraj soglašal z imenovanjem Patricije Pavlič za nov mandat direktorice Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje. Potrdil je tudi sklep o dodatku za delo v rizičnih razmerah županu, ki je med epidemijo med drugim ves čas koordiniral izvajanje nalog zaščite in reševanja ter organiziral dobavo materiala za izdelavo pralnih zaščitnih mask za občane in usklajeval delo šivilj prostovoljk. Župan bo dodatek do konca leta podaril različnim društvom in organizacijam, občinski svet pa seznanil s prejemniki donacij.
Na včerajšnji seji je občinski svet potrdil vstop Občine Mirna v Skupnost občin Slovenije, se seznanil z delom nadzornega odbora in potrdil prejemnike priznanj ob letošnjem občinskem prazniku. Župan Dušan Skerbiš bo priznanja podelil na slavnostni seji občinskega sveta v torek, 23. junija.

Župan Dušan Skerbiš o proračunskih dokumentih