ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Ob dnevu knjižnice brezplačen vpis

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2022 10:22

Danes svoj dan praznuje novomeška knjižnica Mirana Jarca. Ob tem pripravljajo prijetno presenečenje za vse, ki se bodo v knjižnico vpisali prvič.

Na dan Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto bodo vsem, ki se bod v knjižnico vpisali prvič, podarili brezplačni prvi vpis v vse svoje enote. Ugodnost velja tudi za tiste, ki že nekaj let niso prestopili praga knjižnice. Vpis je mogoč v Novem mestu, Dolenjskih Toplicah, Straži, Škocjanu, Šentjerneju, na Dvoru ali preko spleta.

Poleg tega si bodo danes vsi, ki bodo obiskali novomeško knjižnico, iz bukvarne brezplačno izbrali knjigo.

Ob dnevu Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto danes ob 18. uri pripravljajo tudi  pogovorni večer z dr. Manco Košir, novinarko, publicistko, strastno bralko, ambasadorko branja, pisateljico ter izjemno osebo z neizmernim pogumom za življenje z odprtim srcem. Kot članica Bralnega društva Slovenije ter slovenskega in mednarodnega centra PEN je že od nekdaj širila ljubezen do knjig. Je avtorica strokovnih, znanstvenih in esejističnih del, v zadnjem času pa se posveča pisanju poezije. Med epidemijo sta izšli njena dvojezična pesniška zbirka z naslovom Srčnice, razdeljena v štiri tematske sklope, ki se posvečajo ljubezni, navdihu, minljivosti in večnosti, ter pesniška zbirka za otroke z naslovom Skuštranke: srčnice male za otroke različno stare. Pogovor z njo bo povezovala Carmen L. Oven. Število obiskovalcev na dogodku je omejeno, zato se je na dogodek treba prijaviti.