kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

VIDEO&FOTO: Ob jubileju najprej Obrtno-podjetniški teden

Piše: OOZ NM/Oglasno sporočilo

Čas objave:
13.05.2019 06:00

Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto letos obeležuje 50-letnico delovanja. Njen predhodnik, Združenje samostojnih obrtnikov Dolenjske, je bilo ustanovljeno marca 1969.

3p.JPG
Ob jubileju najprej obrtno-podjetniški teden
Foto: Radio Krka, M.K.

»Zbornica se v tem obdobju ozira v svoje začetke in vse, kar je bilo v teh desetletjih ustvarjeno, zato s ponosom govorimo o organizaciji ter podjetnikih, ki ustvarjajo tisto vrednost, ki posameznikom in družbi daje podlago za razvoj in napredek,« pravijo na OOZ Novo mesto, kjer cenijo tradicijo in se hkrati zavedajo, da je obrt že zdavnaj prerasla iz ročnega dela v tehnološko napredno proizvodnjo oziroma moderne storitve podjetij, ki niso uspešna le v Sloveniji, temveč zelo konkurenčna na evropskem in tujih trgih. 

"Zbornica je v petih desetletjih postala uspešen zagovornik ter podporni servis obrtnikom in podjetnikom s številnimi storitvami in aktivnostmi na področju strokovnega izobraževanja in enotnega nastopanja pri spremljanju zakonodaje za doseganje sprememb, ki bi jih marsikateri posameznik le stežka uresničil sam ali brez pomoči odpiranja vrat pristojnih institucij," sta med drugim v oddaji na Radiu Krka povedali predsednica Območne obrtno-podjetniške zbornice Mojca Črtalič Andolšek in direktorica zbornice Emilija Bratož. Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete v pripeti datoteki.

5p.JPG
Ob jubileju najprej obrtno-podjetniški teden
Foto: Radio Krka, M.K.


Zbornica bo jubilej obeleževala z dogodki skozi vse leto. Kot prvi izmed njih bo ta teden, od 13. do 16. maja potekal Obrtno-podjetniški teden tematskih predavanj, srečanj in mreženja podjetnikov.
Začel se bo danes, s podjetniškim zajtrkom in predstavitvijo storitev OOZ Novo mesto, SPOT točke JV Slovenija in projektov, v katerih sodeluje, torek bo namenjen izvajanju predpisov v praksi in večernemu pogovoru z gradbeno inšpektorico o izvajanju gradbenega zakona, sreda pa srečanju na temo varnosti osebnih podatkov z namestnikom informacijskega pooblaščenca, digitalnemu poslovanju ter delovanju na družbenih omrežjih.



Štiridnevno dogajanje bo v četrtek zaokrožila gostja Saša Einsiedler z motivacijskim predavanjem »Za osebno in poslovno uspešnost«, za zaključek pa se bo na okrogli mizi »Obrt ni več ročno delo« pogovarjala z uspešnimi dolgoletnimi podjetniki, ki imajo že svoje naslednike, ter mlajšimi, zelo inovativno naravnanimi podjetniki začetniki. Celoten program si lahko ogledate tukaj:

Ob jubileju najprej Obrtno-podjetniški teden
Ob jubileju najprej Obrtno-podjetniški teden
OOZ Novo mesto

Dogodek je odprt za vse obrtnike in podjetnike, ne glede na dejavnost, članom in vsem tistim, ki bi se želeli ponovno ali na novo včlaniti, pomagati pri delovanju in izkoristiti prednosti in koristi članstva.
Jubilej bo zbornica obeležila tudi z dogodkom, ki bo spominjal na čase 70-ih let, ko je zbornica pričela delovati. V četrtek, 30. maja, ob 20. uri, na Gradu Grm prirejajo koncert Abba Platin, katerega se bodo člani vseh generacij udeležili v oblačilih v stilu sedemdesetih let, avditorij gradu pa bo pričaral še posebno kuliso dogajanju ob glasbi, prigrizkih in pijači, ki bo spominjala na obdobje začetkov.
Tudi v vmesnem obdobju bo pomenu zborničnega združevanja in delovanja namenjenih še nekaj dodatnih strokovnih, športnih in družabnih aktivnosti.
Ključni in zaključni dogodek obeležja bo slavnostna akademija ob zlatem jubileju, konec novembra v Kulturnem centru Janeza Trdine, ki bo namenjena pregledu zgodovine delovanja, mejnikov, prelomnih dogodkov razvoja in dosežkov zbornice, podelitvi priznanj podjetjem za dosežene jubileje delovanja in posameznim dejavnim članom za posebna prizadevanja na različnih področjih v obrtno-zborničnem sistemu.

4p.JPG
Ob jubileju najprej obrtno-podjetniški teden
Foto: Radio Krka, M.K.

Pogovor s predsednico OOZ NM Mojco Črtalič Andolšek in direktorico Emilijo Bratož