strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

Borut Pahor Odkrito.si

Borut Pahor - Vse pod kontrolo!

Zoran Janković Ekipa24.si

Kakšno vlogo ima v kaosu Olimpije Zoran ...

Novice Ljubljana

Ob napovedanem sneženju vozniki na cesto le z ustrezno opremo in če je to nujno

Piše: STA

Čas objave:
06.04.2021 07:04

Danes zjutraj in dopoldne bodo vremenske razmere po državi povsem zimske, opozarja Agencija RS za okolje (Arso). Na prometno-informacijskem centru ob napovedanem sneženju voznike pozivajo k večji previdnosti na cestah in opozarjajo, da morajo biti vozila ustrezno opremljena, vozniki pa naj se na pot odpravijo le, če bo to nujno.

Veter bo predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko zjutraj in dopoldne prenašal sneg in gradil zamete. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 centimetrov, na severovzhodu do okoli pet centimetrov, opozarja Arso.

Kljub temu da je 15. marec že mimo, pa je v zimskih razmerah, ne glede na datum, na vozilih obvezna zimska oprema, je zapisano na spletni strani prometno-informacijskega centra.Voznike tako pozivajo, da naj se na pot odpravijo le, če bo to nujno in z ustrezno zimsko opremo. Pred potjo je potrebno vozilo očistiti in se pozanimati o stanju na cestah, hitrost vožnje ter varnostno razdaljo pa je treba prilagoditi vremenskim razmeram. Obenem opozarjajo voznike, naj ne prehitevajo plužnih skupin.

Popoldne padavin ne pričakujejo več, razen mogoče kakšno ploho, ki pa je lahko tudi snežna. Še naprej bo hladno, so za STA pojasnili na Arsu. Kljub vremenski napovedi pa pozebe danes še ne pričakujejo.