Bobnar Golob Svet24.si

Jambrek je imel sicer krajšega, a Bobnarjeva ...

prostitucija Svet24.si

S prodajanjem spolnih storitev je zaslužila hišo

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

Boštjan Bandelj Reporter.si

Bivši študent Roberta Goloba je eden ...

rodriguez ronaldo Ekipa24.si

Uh, kako je udarila: Oglasila se je tudi Ronaldova...

Jan Zarnik Njena.si

Uganete, koliko je na Kmetiji shujšal Jan?

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Novice Novo mesto

Povečana verjetnost zemeljskih plazov

Piše: STA

Čas objave:
15.06.2020 10:09

Geološki zavod Slovenije opozarja, da je zaradi napovedanih močnih nalivov in padavin danes povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov. Prebivalci tistih območij, kjer so se plazovi v preteklosti že pojavljali, naj bodo posebej pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemljine ter na zastajanje vode, so zapisali.

Povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov je predvsem v severovzhodni Sloveniji, možni pa so tudi v ostalih predelih države, so sporočili z geološkega zavoda. Verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov se bo povečala sorazmerno s količino padavin.

Na zavodu pozivajo prebivalce teh območij in lokacij, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočjih. 

Po državi bo danes prevladovalo oblačno vreme z občasnim deževjem. Več dežja bo v vzhodnem delu države, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, v jugovzhodnih krajih do 22 stopinj Celzija.

V torek nas čaka oblačno vreme, pojavljale se bodo le manjše krajevne padavine. Nato pa sledita še dva oblačna in deževna dneva.