Anatoli Antonov Svet24.si

V Kremlju nekateri razmišljajo o ameriški ponudbi

potres2 (1) Svet24.si

Zaradi potresov je v nevarnosti 400.000 ...

marjan dukaucic bobo Necenzurirano

Zadnje dejanje ministra Dikaučiča: več denarja ...

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

doncic jenner Ekipa24.si

Dončić in ameriška zvezdnica! Saj ne boste ...

mojca1 Njena.si

Mojca srečno zaljubljena v mlajšega moškega

doncic 22 pm Ekipa24.si

Kaaaaj?! Slovenski medij šokantno nad Lukovo ...

Novice Novo mesto

Povečana verjetnost zemeljskih plazov

Piše: STA

Čas objave:
15.06.2020 10:09

Geološki zavod Slovenije opozarja, da je zaradi napovedanih močnih nalivov in padavin danes povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov. Prebivalci tistih območij, kjer so se plazovi v preteklosti že pojavljali, naj bodo posebej pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemljine ter na zastajanje vode, so zapisali.

Povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov je predvsem v severovzhodni Sloveniji, možni pa so tudi v ostalih predelih države, so sporočili z geološkega zavoda. Verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov se bo povečala sorazmerno s količino padavin.

Na zavodu pozivajo prebivalce teh območij in lokacij, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočjih. 

Po državi bo danes prevladovalo oblačno vreme z občasnim deževjem. Več dežja bo v vzhodnem delu države, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, v jugovzhodnih krajih do 22 stopinj Celzija.

V torek nas čaka oblačno vreme, pojavljale se bodo le manjše krajevne padavine. Nato pa sledita še dva oblačna in deževna dneva.