bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Novice Novo mesto

Povečana verjetnost zemeljskih plazov

Piše: STA

Čas objave:
15.06.2020 10:09

Geološki zavod Slovenije opozarja, da je zaradi napovedanih močnih nalivov in padavin danes povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov. Prebivalci tistih območij, kjer so se plazovi v preteklosti že pojavljali, naj bodo posebej pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemljine ter na zastajanje vode, so zapisali.

Povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov je predvsem v severovzhodni Sloveniji, možni pa so tudi v ostalih predelih države, so sporočili z geološkega zavoda. Verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov se bo povečala sorazmerno s količino padavin.

Na zavodu pozivajo prebivalce teh območij in lokacij, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočjih. 

Po državi bo danes prevladovalo oblačno vreme z občasnim deževjem. Več dežja bo v vzhodnem delu države, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, v jugovzhodnih krajih do 22 stopinj Celzija.

V torek nas čaka oblačno vreme, pojavljale se bodo le manjše krajevne padavine. Nato pa sledita še dva oblačna in deževna dneva.