Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Ob prazniku v Črnomlju podelili občinska priznanja

Piše: R.K.

Čas objave:
19.02.2022 09:05

V Kulturnem domu Črnomelj, v dvorani, kjer je 19. februarja leta 1944 prvič zasedal Slovenski narodno-osvobodilni svet, je včeraj potekala osrednja proslava ob prazniku občine Črnomelj, na kateri so podelili občinska priznanja in priznanja na področju športa.

Zbrane je nagovoril Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj, ki je predstavil delo občine v preteklem letu in izpostavil: »V preteklem letu smo naredili več ključnih korakov na področju investicij, česar sem resnično vesel. Pri tem moram pohvaliti vse, predvsem pa člane občinskega sveta za enotno podporo in svoje sodelavce v občinski upravi, ki se trudijo pri izvedbi projektov. Seveda pa se želim zahvaliti vsem, ki se na državnem nivoju uspešno trudijo, da so naši projekti ob pravem času na pravem mestu, da smo deležni ustreznega sofinanciranja. Predvsem gre tukaj za plod odličnega sodelovanja in komunikacije med vsemi akterji, česar sem najbolj vesel. V slogi je moč in ob sodelovanju smo močnejši.« Občankam in občanom je iskreno čestital ob prazniku in nagrajencem za prejem priznanja.
Diplomo Občine Črnomelj za leto 2021 je prejela Ilinka Todorovski za doprinos k širjenju vedenja o življenju in dosežkih meščanov ter mesta Črnomelj v preteklosti ob izdani knjigi Josip Doltar in Črnomelj ter Boris Kambič za dolgoletno prizadevno in uspešno delo na področju gasilstva in civilne zaščite.
Plaketo Občine Črnomelj za leto 2021 je prejelo Društvo Sožitje Bela krajina za dolgoletno izjemno in predano delo na področju pomoči osebam z motnjami v duševnem razvoju.
Priznanje športnica leta 2021 je prejela Loti Čufer za bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu v Abu Dhabiju, zlato medaljo na evropskem prvenstvu v Maintalu ter dosežene uspehe na državnih tekmovanjih v ju-jitsu.
Priznanje za športno ekipo leta 2021 sta prejela Brin Jugovič in Žan Majerle za osvojen naslov evropskih prvakov v Brzeg Dolnyu in dosežene uspehe na državnih tekmovanjih v hip-hopu (pari).
Priznanje za mladega perspektivnega športnika je prejel Luka Žafran za osvojen naslov državnega prvaka (posamezno, dečki) ter druge uspehe na  tekmovanjih v kegljanju na državni ravni.
Priznanje za športni dosežek leta 2021 pa je prejel Luka Šimec za osvojene medalje na svetovnem pokalu U-14 v Kranju ter druge uspehe na  tekmovanjih v kegljanju na državni ravni.
V kulturnem programu so nastopili  Tamburaški orkester Dobreč, Žan Majerle in Brin Jugovič, Nina Jankovič, Ajda Bremec, Mira Madronič, Alenka Kambič.  Prireditev je v sodelovanju z Občino Črnomelj organiziral Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, program pa je povezoval Tomaž Čurk.