oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Novice Sodražica

Ob smučišči Izvir v Sodražici nov gostinski objekt

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.12.2015 20:55

Občina Sodražica je bila ena izmed najbolj uspešnih z območja jugovzhodne statistične regije pri črpanju evropskih sredstev za gradnjo lokalne infrastrukture v zadnjem desetletju.

Z razvojnimi načrti je uspela pridobiti levji delež pri sofinanciranju izgradnje športne dvorane, obnove šole in vrtca, izgradnje čistilne naprave v Žimaricah in čistilne naprave za ostali del občine v Zamostcu. Pred kratkim je skupaj z direkcijo za ceste RS na robu naselja Sodražica, v smeri proti Blokam, zraslo krožišče z odcepi za industrijsko cono in obvoznico proti Svetem Gregorju. Lokacija je komunalno in energetsko opremljena.

Občina je prisluhnila želji Turističnega nega društva Sodražica in drugih zainteresiranih, da se v bližini smučišča Izvir, kjer je do pred leti deloval proizvodni obrat plastike, zraven pa tudi gostinski objekt, na temeljih slednjega zgradi nov turistično gostinski prostor, kot dopolnilo obstoječemu zimskemu objektu.


Te dni so stari gostinski objekt podrli, novi pa se bo vklopil v že obstoječo gradbeno infrastrukturo. Poleg stavbe za proizvodnjo plastike sta tam še objekta Lovske družine Sodražica in smučarskega kluba Sodražica, je dejal župan Blaž Milavec.

Blaž Milavec o projektu