Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Krško

Občani oddali 40 predlogov

Piše: Občina Krško

Čas objave:
11.05.2020 08:42

Od 15. marca do 30. aprila 2020, so občanke in občani v okviru postopka participativnega proračuna za leto 2021 lahko oddali predloge za projekt, ki ga želijo v svoji krajevni skupnosti ali širše.

Občina Krško je prejela 40 različnih predlogov za različna območja, vse pa bo v skladu s kriteriji in merili pregledala občinska uprava in jih v dokončno presojo in potrditev posredovala pristojni komisiji. Glasovanje bo potekalo od 5. do vključno 12. junija preko spletne strani Občine Krško ali pa osebno v sprejemni pisarni v okviru delovnega časa.

Komisija za izvedbo participativnega proračuna bo pripravila sezname izvedljivih projektov po posameznih območjih v skladu s pogoji za uvrstitev.

Projektni predlog je upravičen za uvrstitev na glasovanje, če:
1. Prispeva k uresničevanju javnega interesa na območju občine Krško.
2. Prispeva k namenom poziva za projektne predloge: spodbujanje aktivne participacije in vključenosti občanov, dvig kakovosti bivanja v lokalnem okolju in gradnja skupnosti.
3. Je takšne narave, da bo njegova izvajalka lahko Občina Krško in da ga je mogoče izpeljati v okviru zagotovljenih sredstev.


4. Je skladen z nalogami občine.
5. Izveden bo na območju občine in je umeščen v enega od sedmih območij občine.
6. V preteklosti še ni bil (so)financiran iz proračuna Občine Krško.
7. Ni uvrščen v načrt občinskih vlaganj po krajevnih skupnostih in ne ustreza pogojem za nepovratna finančna sredstva, ki jih predlagatelji lahko pridobijo iz razpisov Občine Krško.
8. Je finančno ovrednoten praviloma med 2.000 in 10.000 evrov z DDV za predloge, ki potekajo pretežno znotraj posamezne krajevne skupnosti, in je finančno ovrednoten praviloma med 5.000 in 15.000 evrov z DDV za predloge, ki v večjem delu presegajo meje posamezne krajevne skupnosti znotraj enega območja.