Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Brežice

Občina Brežice z razpisi za podjetnike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.09.2015 20:25

Občina Brežice redno namenja sredstva za razvoj podjetništva v občini, tako preko razpisov kot posredno preko različnih ukrepov. Za l. 2015 je občina objavila razpis za pospeševanje razvoja mikro in majhnih podjetij s finančnimi spodbudami v višini 130.000 evrov.

Sredstva so namenjena za sofinanciranje investicijskih vlaganj, stroškov odpiranja novih delovnih mest, povezanih z investicijo, stroškov povezanih z udeležbo podjetnikov na sejmih za predstavitev inovativnih proizvodov in storitev ter za subvencioniranje najemnin v starem mestne jedru. Tudi v letošnjem letu imajo start-up podjetja prednost pri sofinanciranju upravičenih investicij, saj bodo upravičene investicije »start up« podjetij sofinancirane z enkrat višjim deležem kot ostale. Prijave za razpisana sredstva so možne do vključno 15. septembra, pogoji in besedilo razpisa pa so objavljeni na spletni strani občine Brežice: www.brezice.si.

Za namen Sofinanciranje investicij je na voljo 95.000 evrov, sofinanciranih je lahko do 40% upravičenih stroškov, za namen Sofinanciranje stroškov odpiranja novih delovnih mest, povezanih z investicijo, je na voljo 20.000 evrov (sofinancira se do 200 evrov na polni mesec nove zaposlitve), za sofinanciranje stroškov povezanih z udeležbo podjetnikov na sejmih za predstavitev inovativnih proizvodov in storitev je na voljo 5.000 evrov in 10.000 evrov za namen subvencioniranja najemnin v starem mestne jedru.

Roman Matjašič o javnem razpisu za spodbudo podjetništva