Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

Črnomelj prvič z nazivom prostovoljstvu prijazna občina

Piše: R.K.

Čas objave:
18.05.2021 12:58

Občina Črnomelj je prvič pridobila naziv Prostovoljstvu prijazna občina 2021, in sicer za spodbujanje prostovoljstva preko javnih razpisov, sofinanciranje dela mentorjev v javnem zavodu s prostovoljskim programom, brezplačne najeme prostorov, nakup vozila, s katerim se opravljajo brezplačni prevozi za starejše in odziv na epidemijo.

"Veseli smo naziva, ki ne samo da nam daje spodbudo za nadaljnje delo, ampak tudi pohvalo za dosedanje delo. Z vsemi razpisi in ostalimi aktivnostmi se trudimo društvom, v katerih delujejo prostovoljci kar se da pomagati. Dandanes je medsebojna pomoč izrednega pomena in brez prostovoljcev bi marsikatera stvar izpadla drugače. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki na kakršenkoli način prostovoljno pomagate lokalni skupnosti, ljudem, ki potrebujejo pomoč in ste aktivni v prostovoljskih društvih," je ob pridobitvi naziva povedal župan Andrej Kavšek.

Čas epidemije je pokazal, da so močno vezivo naše lokalne skupnosti prostovoljci. Za sistematično spodbujanje prostovoljstva in zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom vodstev občin je na Slovesni dan prostovoljstva, 18. maja 2021, naziv Prostovoljstvu prijazna občina ponovno potrdilo 25 slovenskih občin. Za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij pa je naziv Prostovoljstvu prijazno mesto prvič pridobilo 11 občin.