Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Črnomelj

Občina Črnomelj razkrila dobitnike občinskih priznanj

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
30.01.2019 15:50

Občinski svet Občine Črnomelj se je včeraj sestal na 3. redni seji v sejni sobi Občine Črnomelj.Člani sveta so na seji sprejeli predloge za priznanja občine Črnomelj za leto 2018 in potrdili okvirni program dela Občinskega sveta Občine Črnomelj za leto 2019.

Na seji so imenovali nadzorni odbor, delovna telesa in predstavnike občine v svet RIC Bela krajina in svet Knjižnice Črnomelj. Sprejeli so tudi sklep o višini odškodnin in najemnin oz. zakupnin za zemljišča v lasti Občine Črnomelj za leto 2019. Slednje ostajajo enake kakor v letu 2018.

Župančičevo plaketo prejme Janko Balkovec za dolgoletno prizadevno delo v ljubiteljski kulturi, Župančičevo diplomo pa Gregor Zagorc, umetniški vodja Tamburaškega orkestra Dobreč. Športnica leta 2018 je postala kegljačica Tina Mržljak, Športnik leta 2018 pa karateist Michel Horn. Športni kolektiv leta 2018 je postal Karate klub Krka, ki je v preteklem letu dosegel vrhunske športne uspehe.

Najvišje priznanje plaketo Občine Črnomelj dobi Župnijska Karitas Črnomelj, diplomo občine Črnomelj pa Lidija Malešič, začetnica Šole zdravja v Beli krajini, in zgodovinar Janez Weiss. Pohvalo »Breza«, ki se podeljuje v sklopu pohval in graj pri urejanju in varovanju okolja v občini Črnomelj, prejme fotograf Vinko Kukman. 

Ekološka graja »Kopina« za leto 2018 ni bila podeljena, saj žirija ni prejela nobenih predlogov.