humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

raz20 009 Reporter.si

Kdo ureja okolico vile Zmaga Jelinčiča v ...

Maha Vajiralongkorn Svet24.si

Kontroverzni kralj se je v Alpah »samoizoliral« ...

Vlado Kreslin Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

ZvezdePlesejo_skupinska_pokoncna2 (1) Odkrito.si

Zvezde plešejo - To se jim dogaja sedaj!

trenerka Njena.si

Nataši Gorenc umrl oče, strah jo je za mamo

Novice Kozje

Občina Kozje v ureditev nastanitvenih zmogljivosti na gradu Podsreda

Piše: STA

Čas objave:
09.12.2019 08:30

Občina Kozje je pred dnevi začela urejati šest sob, od tega sta dva apartmaja za 16 gostov, na gradu Podsreda. V ta namen je zagotovila 130.000 evrov. Gradbena dela so zaupali celjskemu podjetju Ges, ki bo ureditev nastanitvenih zmogljivosti predvidoma končalo do konca marca prihodnje leto, so za STA povedali na občini.

Sobe bodo po pojasnilih občine sodobno in stilsko opremljene, na stenah okrašene s pravimi glasbenimi inštrumenti in stenskimi poslikavami. Glasbilu ustrezno se bo poimenovala tudi posamezna soba.

Nove nastanitvene zmogljivosti na gradu Podsreda, ki se prvič omenja šele leta 1213, čeprav je bil pozidan že sredi 12. stoletja, bodo po navedbah občine predstavljale popolnoma novo, inovativno ponudbo na območju Obsotelja in Kozjanskega.

Z novimi grajskimi glasbenimi sobami naj bi upravljalec objekta Javni zavod Kozjanski park privabljal domače in tuje goste, predvsem tiste, ki jih zanima kulturna dediščina, neokrnjena narava, mir, odmaknjenost od mestnih središč, sprostitev in predvsem klasična glasba, so še dodali na Občini Kozje.

Do konca poletja 2015 pa so na gradu v Podsredi na novo prekrili del strehe, zamenjali stavbno pohištvo, uredili dovozno pot ter grad prilagodili potrebam invalidov. Prav tako so vzpostavili sistem avdiovodiča. Na novo je bila urejena tudi osvetlitev, novo podobo je dobila še črna kuhinja. Skupna vrednost del pa je znašala znaša 718.000 evrov, večina denarja je bila iz EU.

Grad Podsreda je del projekta Gradovi Posavja, katerega namen je z inovativnim pristopom dvigniti prepoznavnost in dodano vrednost mreži gradov ter tako doseči čim večje odpiranje gradov v širši slovenski in mednarodni prostor.

Projekt, ki so ga upravljavci šestih gradov na širšem območju leta 2014 zastavili z namenom skupnega nastopa na trgu, predstavitve in drugih učinkov, je aprila dobil lastno spletno stran. Od te si kot stičišče kulture in turizma obeta okrepitev prepoznavnosti.