podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Krško

Občina Krško danes odprla svoja vrata

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.02.2013 17:08

Občina Krško je danes skozi ODPRTA VRATA občanom in občankam omogočila ogled možnosti in priložnosti, ki jih prinašata naše delo in načrtovanje. Z dnevom odprtih vrat smo želeli povečati odprtost delovanja naše Občine in vzpostaviti možnost močnejšega vključevanja tukajšnjih prebivalcev v naše načrte.

Na pobudo Skupnosti občin Slovenije, so nekatere slovenske občine danes sodelovale s predstavitvijo dobrih in uspešnih projektov ter usmerile pozornost na očiten napredek, kateremu so v številnih lokalnih okoljih priča v letih od reforme lokalne samouprave. Občine so tiste, ki v osnovi vodijo in usklajujejo lokalni razvoj in skrbijo za večino zadev pomembnih za občanke in občane, od vrtcev, kulturne dejavnosti, skrbi za starejše, dejavnosti mladih v prostem času, cest, oskrbe s pitno vodo, odstranjevanje odpadkov in številnih ostalih investicij, ki oblikujejo kakovost življenja v našem okolju.

Skupnosti občin Slovenije ocenjuje, da je v občinah zaslediti konkretni razvoj, da je bilo v preteklosti mnogo narejenega, da so številne županje in župani, občinski sveti ter zaposleni v občinskih upravah pozitivno vplivali na kvaliteto življenja ljudi v različnih predelih države.

Na Občini Krško so se zainteresirani obiskovalci tako danes lahko podrobneje seznanili z delom na posameznih oddelkih, dobili pojasnila na aktualna vprašanja in vpogledali v načrte z različnih področij.

V časih, ko smo obkroženi z negativnimi novicami in dogodki, ko so napovedi za prihodnost vse prej kot pozitivne, je pregled in ogled dobrih in uspešnih lokalnih projektov nekaj kar opozarja na to, da lahko v podobi lokalnih nivojev v marsičem najdemo razloge za optimizem.