Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Krško

Občina Krško z novo spletno aplikacijo za pobude občanov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.12.2015 15:09

Z novembrom je na spletni strani Občine Krško na voljo nov spletni servis, preko katerega lahko občanke in občani Občini Krško posredujejo predloge, pobude in vprašanja, o projektih, o tem, kaj pričakujejo v svojem kraju, krajevni skupnosti, ulici, opozarjajo na določene pomanjkljivosti in podobno.

Podrobneje je aplikacijo predstavil župan občine Krško mag. Miran Stanko s sodelavci. Kot je poudaril, je prednost spletnega servisa ta, da omogoča uporabniku, da svoje vprašanje podkrepi s fotografijo in lokacijo. Uporabniki prav tako lahko pregledujejo že podane pobude in odgovore pristojnih, s tem pa lahko pridobijo tudi že odgovor na morebitno vprašanje.

Kot je dodal vodja oddelka za urejanje prostora in varstvo okolja Mitja Kožar, je izdelana tudi mobilna aplikacija za uporabo na pametnih telefonih, ki jo uporabniki lahko brezplačno prenesejo s pomočjo priložene QR kode ali spretne Google Play trgovine (https://play.google.com/store/apps/details?id=pobude.krsko) in jo nato uporabljajo z enakim namenom kot spletni servis. Mobilna aplikacija poleg že omenjenega omogoča tudi določitev lokacije s pomočjo GPS modula, v kolikor ga pametni telefon ima.