Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Novice Mirna Peč

Občina Mirna Peč praznuje

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2021 09:00

Občina Mirna Peč praznuje svoj 22. praznik. Osrednji dogodek, slavnostna seja občinskega sveta, je bil že v petek v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka.

Še predtem so dopoldan otvorili cesto Mirna Peč – Ivanja vas, po slavnostni seji pa pripravili  še Festival mirnopeških vin na ploščadi pred muzejem. V soboto so se pohodniki odpravili na pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, včeraj pa je bilo tekaško potepanje po občini Mirna peč.

Kot omenjeno, je v petek v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Mirna Peč. Dogodek je vodila vodja muzeja,  Ljudmila Bajc, za glasbeni vložek pa je poskrbel Gašper Rifelj v spremljavi Jerneja Šuštaršiča. Po slavnostnem nagovoru župana je sledila podelitev občinskih nagrad in priznanj. Župan g. Andrej Kastelic je s pomočjo predsednika Komisije za nagrade in priznanja Občine Mirna Peč, g. Zvonkom Papežem, podelil županovo priznanje dr. Mateji Guštin. Plaketo Občine Mirna Peč pa sta letos za svoj doprinos lokalnemu okolju dobila ga. Janja Klemenčič in g. Stane Bevc. Ker zaradi epidemije in strogih ukrepov letos Civilna zaščita ni imela osrednjega slavnostnega dogodka, je župan podelil poveljniku Civilne zaščite Občine Mirna Peč, g. Štefanu Slaku, bronasto priznanje civilne zaščite.

Po slavnostni seji pa je sledila še uradna otvoritev razstave štrukljev.