Mary ŠEvo Svet24.si

FOTO: Kriptomilijonar na jahto lani povabil Špelo...

zdravnik Svet24.si

Zlom zdravstva: brez osebnega zdravnika je 130.000...

Robert Aaron Long Svet24.si

Pokol v masažnih salonih: »streljal na vsakega, ...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

Screenshot 2021-07-26 at 20.06.43 Necenzurirano

Z Janšo je bil na Mavriciju še en državni ...

rit Odkrito.si

Se korona prenaša tudi s - prdci?

Bahra zahirović3 Njena.si

Ljubezen na vasi: Bahra postala plavolaska

Novice Mirna Peč

Občina Mirna Peč praznuje

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2021 09:00

Občina Mirna Peč praznuje svoj 22. praznik. Osrednji dogodek, slavnostna seja občinskega sveta, je bil že v petek v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka.

Še predtem so dopoldan otvorili cesto Mirna Peč – Ivanja vas, po slavnostni seji pa pripravili  še Festival mirnopeških vin na ploščadi pred muzejem. V soboto so se pohodniki odpravili na pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, včeraj pa je bilo tekaško potepanje po občini Mirna peč.

Kot omenjeno, je v petek v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Mirna Peč. Dogodek je vodila vodja muzeja,  Ljudmila Bajc, za glasbeni vložek pa je poskrbel Gašper Rifelj v spremljavi Jerneja Šuštaršiča. Po slavnostnem nagovoru župana je sledila podelitev občinskih nagrad in priznanj. Župan g. Andrej Kastelic je s pomočjo predsednika Komisije za nagrade in priznanja Občine Mirna Peč, g. Zvonkom Papežem, podelil županovo priznanje dr. Mateji Guštin. Plaketo Občine Mirna Peč pa sta letos za svoj doprinos lokalnemu okolju dobila ga. Janja Klemenčič in g. Stane Bevc. Ker zaradi epidemije in strogih ukrepov letos Civilna zaščita ni imela osrednjega slavnostnega dogodka, je župan podelil poveljniku Civilne zaščite Občine Mirna Peč, g. Štefanu Slaku, bronasto priznanje civilne zaščite.

Po slavnostni seji pa je sledila še uradna otvoritev razstave štrukljev.