Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Občina Novo mesto in Revoz v ureditev premoženjskih razmerij

Piše: R.K.

Čas objave:
28.12.2021 11:35

S ciljem ureditve medsebojnih premoženjskih zadev, kar omogoča nadaljnji razvoj javne infrastrukture in gospodarske dejavnosti, sta Mestna občina Novo mesto in Revoz, d. d., podpisala sporazum, ki obsega menjave in prodaje zemljišč ter dodelitev stavbne pravice.

Občina bo tako lahko nadaljevala z urejanjem večnamenske poti ob Težki vodi in z načrtovanjem izgradnje šmihelske obvoznice, Revozu pa bo omogočeno celovito upravljanje z zemljišči znotraj tovarniškega območja in z železniškim viaduktom v Šmihelu.

S sporazumom, ki sta ga podpisala župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in Anton Zvonko Kink, član uprave Revoza, d. d., in direktor Direkcije človeških virov, se ureja premoženjska razmerja na zemljiščih v skupni velikosti skoraj 100 arov, katerih ocenjena vrednost znaša približno 400 tisoč evrov. S sklenitvijo pogodbe je občina pridobila lastništvo nad obstoječimi potmi ob Težki vodi, kjer se v nadaljevanju ob potoku načrtuje celovita ureditev večnamenske poti do Belokranjske ceste, v šmihelskem okolišu pa je predmet pogodbe zemljišče, ki bo vključeno v novo večnamensko pot ob Težki vodi med novo brvjo Loka–Kandija in Šmihelsko cesto. Na pridobljenih zemljiščih pod Revozovim železniškim viaduktom si občina obeta tudi ureditev peščevih in kolesarskih površin v sklopu nove šmihelske obvoznice ter parkirišča pri Osnovni šoli Šmihel.