milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Podčetrtek

Občina Podčetrtek se pripravlja na gradnjo prizidka k domu starejših

Piše: STA

Čas objave:
05.12.2021 06:33

Občina Podčetrtek se pripravlja na gradnjo prizidka k obstoječemu domu starejših, ki se bo predvidoma začela spomladi prihodnje leto, in se zaključila leta 2023. V prizidku bo prostora za dodatnih 26 oseb in 15 oseb v dnevnem varstvu. Vrednost naložbe, ki jo bo v celoti financiralo ministrstvo za delo, znaša 3,5 milijona evrov.

Kot je še povedal župan Podčetrtka Peter Misja, trenutno iščejo izvajalca del prek javnega razpisa, velikost prizidka pa je 3000 kvadratnih metrov. V obstoječemu domu starejših, ki je dislocirana enota šmarskega doma starejših, je nastanjenih 19 stanovalcev, nahaja pa se nasproti zdravstvenega doma v Podčetrtku.

Kot je ob podpisu pisma o nameri za izgradnjo prizidka doma starejših v Podčetrtku povedal minister za delo Janez Cigler Kralj, je cilj naložbe, da razbremenijo dom starejših v Šmarju pri Jelšah s tremi novimi enotami, in sicer jih bodo v prihodnjih letih gradili v Kozjem, Rogatcu in Podčetrtku.

Vse enote bodo delovale pod okriljem šmarskega doma. S tem bodo zagotovili višji standard namestitev, raven namestitev bodo denimo dvignili z urejanjem eno in dvoposteljnih sob, v Podčetrtku pa standard dodatno dviguje še dnevni center, ki bo prebivalcem omogočal, da čim dlje časa ostajajo v domačem okolju.