Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Podčetrtek

Občina Podčetrtek v subvencioniranje komunalnega prispevka za mlade

Piše: STA

Čas objave:
13.03.2021 12:31

Občina Podčetrtek bo subvencionirala komunalni prispevek za mlade in mlade družine. Kot je povedal župan Podčetrtka Peter Misja, si želi občina na takšen način mladim in mladim družinam zagotoviti boljše pogoje za gradnjo hiš. Zanimanje mladih za novogradnjo je izjemno, samo letos bodo izdali 10 gradbenih dovoljenj, je dejal Misja.

Višina subvencije znaša 30 odstotkov od odmerjenega komunalnega prispevka za mlade in 40 odstotkov od odmerjenega komunalnega prispevka za mlade družine. Najvišji znesek subvencije pa je omejen na 1500 evrov.

Po županovi oceni bodo z zagotavljanjem ugodnejših pogojev za reševanje stanovanjske problematike poskrbeli, da mladi občani gradijo in ostajajo v Podčetrtku.

Subvencija je enkratna denarna pomoč, ki pripada upravičencem kot spodbuda za reševanje prvega stanovanjskega vprašanja skladno s pogoji za mlade in mlade družine. Mladi so osebe, ki niso starejše od 35 let, mlade družine pa družine z vsaj enim otrokom, starša pa morata biti mlajša od 35 let.

Namenjena je upravičencem, ki imajo stalno prebivališče v Občini Podčetrtek in prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje z gradnjo novega objekta ali z rekonstrukcijo obstoječega objekta.

Posameznik je upravičen do subvencije samo enkrat.