madagaskar Svet24.si

FOTO: Janko Gabrič za simbolično nadomestilo v ...

Posnetek zaslona 2023-03-29 154751 Svet24.si

AI podoba papeža je zaskrbela strokovnjake: "To ...

1672834151-strokovzavarovanje-0001-1672834105595 Necenzurirano

Zakaj vse posle v zdravstvu dobiva isti gradbinec

tina gaber robert golob Reporter.si

Noro! Najprej pes, nato še Tina Gaber: Roberta ...

237-2-boromisa uvodna lv Ekipa24.si

Namesto Riere Garcia?! Oglasili so se iz Olimpije ...

nova para Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Se bosta nova para ...

Lovro Kos, Ziga Jelar, Timi Zajc Anze Lanisek 23 pm Ekipa24.si

Šok iz Planice! Naš izvrstni letalec in lanski ...

Novice Sodražica

Občina Sodražica zaključuje izgradnjo vodovoda v Zamostcu

Piše: STA

Čas objave:
11.05.2022 09:28

V občini Sodražica zaključujejo gradnjo vodovoda v Zamostcu, ki je bil še edini večji kraj v občini brez ustrezne javne oskrbe z vodo. S tem bodo dosegli 95-odstotno priključenost na javni vodovod, kar je po oceni župana Blaža Milavca lep uspeh.

V Zamostcu so do zdaj vaški vodovod že imeli, a je bil zgrajen že pred več kot 50 leti ter posledično močno dotrajan in poškodovan. V občini so se, da bi preprečili nadaljnje vodne izgube, odločili za temeljito prenovo. Zgraditi nameravajo povsem nov vodovodni sistem in ga priključiti na centralni vodovodni sistem v občini.

Projekt je po besedah župana Blaža Milavca v zaključni fazi, povsem končan pa bo do poletja. Z njim bo občina dosegla 95-odstotno priključenost prebivalstva v javno oskrbo z vodo. "V prihodnje nas sicer čaka še vodovod na območju Gore, petih vasi, ki so zelo razpršene, a gre pri tem za manjši sistem, okoli 120 gospodinjstev," pravi.Gradnja vodovoda v vasi Zamostec je stala 340.000 evrov, od česar bo nekaj manj kot 72 odstotkov evropskih sredstev, 15 odstotkov bo prispevala država, nekaj več kot 13 odstotkov pa občina sama.

Pri kandiranju za evropska sredstva je občina projekt prijavila skupaj z občino Kočevje, ki na območju Gotenice gradi vodohram ter del cevovoda, namenjenega tamkajšnjemu policijskemu vadbenemu centru. Gre sicer za ločena projekta, pojasnjuje Milavec.

Župan Sodražice Blaž Milavec o gradnji vodovoda v Zamostcu