Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Sodražica

Občina Sodražica zaključuje izgradnjo vodovoda v Zamostcu

Piše: STA

Čas objave:
11.05.2022 09:28

V občini Sodražica zaključujejo gradnjo vodovoda v Zamostcu, ki je bil še edini večji kraj v občini brez ustrezne javne oskrbe z vodo. S tem bodo dosegli 95-odstotno priključenost na javni vodovod, kar je po oceni župana Blaža Milavca lep uspeh.

V Zamostcu so do zdaj vaški vodovod že imeli, a je bil zgrajen že pred več kot 50 leti ter posledično močno dotrajan in poškodovan. V občini so se, da bi preprečili nadaljnje vodne izgube, odločili za temeljito prenovo. Zgraditi nameravajo povsem nov vodovodni sistem in ga priključiti na centralni vodovodni sistem v občini.

Projekt je po besedah župana Blaža Milavca v zaključni fazi, povsem končan pa bo do poletja. Z njim bo občina dosegla 95-odstotno priključenost prebivalstva v javno oskrbo z vodo. "V prihodnje nas sicer čaka še vodovod na območju Gore, petih vasi, ki so zelo razpršene, a gre pri tem za manjši sistem, okoli 120 gospodinjstev," pravi.



Gradnja vodovoda v vasi Zamostec je stala 340.000 evrov, od česar bo nekaj manj kot 72 odstotkov evropskih sredstev, 15 odstotkov bo prispevala država, nekaj več kot 13 odstotkov pa občina sama.

Pri kandiranju za evropska sredstva je občina projekt prijavila skupaj z občino Kočevje, ki na območju Gotenice gradi vodohram ter del cevovoda, namenjenega tamkajšnjemu policijskemu vadbenemu centru. Gre sicer za ločena projekta, pojasnjuje Milavec.

Župan Sodražice Blaž Milavec o gradnji vodovoda v Zamostcu