mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Žužemberk

Občina Žužemberk podpisala tri pogodbe za rekonstrukcijo cest

Piše: R.K.

Čas objave:
24.05.2021 11:03

Župan Občine Žužemberk Jože Papež je danes podpisal tri pogodbe za rekonstrukcijo cest v občini, in sicer za cesto Srednji Lipovec–Podlipa, Zafara–Trebča vas in rekonstrukcijo križišča na cesti Dvor–Brezova Reber.

Najugodnejšo ponudbo je podalo podjetje ELTIM iz Gabrovčeca. Pogodbena
vrednost za ureditev križišča in tras v dolžini dobrih štirih kilometrov znaša 651.362,66 evrov brez ddv oziroma 794.662,99 evrovz ddv. Projektantska ocena del je bila ocenjena na 2,4 milijona evrov z ddv.

Predvidena dela se bodo začela opravljati v najkrajšem možnem času, za to pa bo potrebna tudi popolna zapora cest. Dela bodo predvidoma potekala tri mesece. Župan Občine Žužemberk Jože Papež je ob podpisu pogodb izrazil zadovoljstvo in povedal, da glede na pretekle izkušnje z izbranim izvajalcem, verjame v kakovostno izvedbo del. "Če želimo pospešiti razvoj občine in olajšati mobilnost prebivalcem, moramo najprej poskrbeti za urejeno cestno infrastrukturo, zato je današnji podpis velikega pomena. Ureditev omenjenih odsekov bo pripomogla ne le k boljšim cestnim povezavam, ampak tudi k večji varnosti in mobilnosti vseh udeležencev v prometu."

Direktor podjetja ELTIM Darko Perko pa je povedal, da upa na čim boljše vremenske razmere. Poudaril je, da so se potrudili pri ceni in zagotovil, da se bodo potrudili tudi pri izvedbi in rokih dokončanja del.