vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

plinski-t Necenzurirano

Prazne obljube Hrvaške: Slovenija ostala brez ...

rtv slovenija bobo Reporter.si

Levica je leta »harala« po RTV, zdaj pa se je ...

kelsey wingert Ekipa24.si

Grozljivo! Novinarko 'pokosila' žogica, ki je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Zakonci v eksperimentu ne nosijo svojih oblačil

doncic pm Ekipa24.si

Šok: Dončić ima zdravstvene težave, zadnjo ...

Novice Brežice

Občina Brežice tudi letos sofinancira počitniške aktivnosti

Piše: R.K.

Čas objave:
04.07.2021 11:27

Občina Brežice vsako leto preko javnega razpisa zagotovi sredstva za sofinanciranje različnih poletnih aktivnosti za mlade in otroke v času počitnic, ki jih organizirajo društva in klubi.

V letu 2021 občina v sklopu javnega razpisa za mladino sofinancira 11 projektov, ki običajno v času poletnih počitnic vključujejo v raznovrstne dejavnosti več kot tisoč otrok in mladostnikov ter jim s tem ponujajo kakovostno preživljanje prostega časa v družbi vrstnikov.  Tudi na področju športa društva, klubi in javni zavodi otrokom in mladim ponujajo možnosti za aktivno preživljanje počitnic.

Med počitniškimi aktivnostmi, ki jih sofinancira občina, so družinsko - mladinski planinski tabor (Planinsko društvo Brežice), trije oratoriji (Župnija Cerklje ob Krki, KD Orlica Pišece, Društvo 1824), mladinske delavnice, namenjene ustvarjanju v prostem času (TD Dobova), delavnice Ohranjamo dediščino in živimo z naravo (KD Kapele), Mladi za mlade v turizmu (TD Kapele), Mladi za mlade (KD Zvezda Dobova), rokometne počitnice (RK Dobova), športne počitnice in športne igre mladih (Športno društvo AMG šport) in poletje ob Krki (ŠD Kajak kanu Brežice).

počitniške-dejavnosti
Počitniške dejavnosti
R.K.

Poleg počitniških aktivnosti občina v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine (ZPM) Krško že vrsto let sofinancira letovanje otrok v Nerezinah (otok Lošinj) s pomočjo sredstev javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov na področju zdravstva in socialnega varstva. Letos se bo letovanja z ZPM Krško udeležilo 91 otrok iz občine Brežice. Občina s pomočjo osnovnih šol spodbuja predvsem socialno ogrožene družine, da izkoristijo možnost za letovanje otrok, ki jo dobijo s priporočilom pediatra. Brežiška občina nadaljuje z leta 2016 začeto prakso, da dodatno zagotovi letovanje desetim otrokom iz socialno ogroženih družin, ki sicer nimajo zdravstvene indikacije.

počitniške-dejavnosti
Počitniške dejavnosti
R.K.

Programi za otroke in mlade na področju športa
Na področju športa so na voljo različni programi, ki jih sofinancira občina preko javnega razpisa za šport. Aktivnosti obsegajo športne tabore, spoznavanje športa, kolesarski maraton, vadbo badmintona (Badminton klub Pišece), poletje v kajaku - šolo kajaka, poletje na bazenu - plavalne počitnice z varstvom (ŠD kajak kanu Brežice in Kajak kanu klub Krško), tudi pohodništvo, jahanje, boj med dvema ognjema, nogomet, košarka, karate, boks, teakwondo, atletika, gimnastika (Fight club Shony), poletne plavalne počitnice s 15-urnim plavalnim tečajem (Športno društvo plavalna akademija Rok Kerin), Športna zveza Brežice, Zavod za šport Brežice in AK Brežice pa skupaj organizirajo športne počitnice 2021