Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Obisk švedskega podjetja

Piše: R.K.

Čas objave:
23.06.2021 13:16

V okviru projekta INNO INDUSTRY pod okriljem programa INTERREG EUROPE, v katerem Regionalna razvojna agencija sodeluje kot vodilni partner, je včeraj potekal virtualni študijski obisk podjetja Senseair na Švedskem.

Srečanje je organiziral projektni partner RISE Research Institutes of Sweden. V prvem delu so bili udeleženci seznanjeni z delovanjem podjetja, s produkti, ki jih ponujajo končnim kupcem in primerom dobre prakse načina črpanja evropskih sredstev za namen raziskovanja in nadaljnjega razvoja podjetja. Senseair stremi k visoki strokovni usposobljenosti razvojnega oddelka in nenehni implementaciji najnovejših tehnologij.

V drugem delu je sledil virtualni ogled proizvodnje in razvoja produktov, predstavljeni so bili primeri dobre prakse avtomatizacije procesov in digitalizacije.

Naslednji študijski obiski so planirani v mesecih novembru 2021 (Portugalska) in januarju 2022 (Slovaška). Po zaključenem obisku so se partnerji projekta srečali še na virtualnem sestanku in predstavili že izvedene in planirane aktivnosti za naslednje obdobje.