zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Sevnica

Objavljeni sevniški javni razpisi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.01.2016 05:36

Občina Sevnica je objavila javne razpise za sofinanciranje programov in projektov s področij družbenih dejavnosti, zdravstvenega varstva in sociale, gospodarstva, kmetijstva in turizma za letos.

Predmet javnega razpisa s področja športa so naslednji programi oziroma vsebine: športna vzgoja otrok, mladine in študentov, športna rekreacija, kakovostni šport, vrhunski šport, šport invalidov ter programi razvojnih in strokovnih nalog v športu. Skupni predvideni obseg sredstev za sofinanciranje programov s področja športa je 73.000 evrov. Prijavitelji morajo prijavo oddati najpozneje do 15. februarja 2016 na naslov Občine Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica.

Predmet javnega razpisa s področja kulture v višini 35.000 evrov so programi in projekti na področju kulture, ki zajemajo vse oblike ustvarjanja, posredovanja in varovanja kulturnih dobrin na področju glasbene, plesne, gledališke in lutkovne, folklorne, literarne, likovne, fotografske, video in filmske dejavnosti. Prijavitelji morajo prijavo oddati najpozneje do 15. februarja 2016 na naslov Občine Sevnica.

Razpis s področja mladinskih dejavnosti z okvirno vrednostjo 14.000 evrov zajema možnosti sofinanciranja mladinskih programov in projektov ter programov za mlade v občini Sevnica. Prijavitelji morajo prijavo oddati najpozneje do 15. februarja 2016 na naslov Občine Sevnica.

Predmet javnega razpisa s področja gospodarstva je dodeljevanje nepovratnih sredstev za pospeševanje razvoja gospodarstva s subvencioniranjem naslednjih ukrepov, ki so se v razpisnem obdobju izvajali na območju občine Sevnica: promocija izdelkov in storitev na sejmih, pospeševanje odpiranja novih delovnih mest, naložbe v nakup nove opreme in nematerialnih investicij ter subvencioniranje najemnin start-up podjetjem. Skupna višina razpoložljivih sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, je 83.000 evrov. Prijavitelji morajo prijavo oddati najpozneje do 18. maja 2016 na naslov Občine Sevnica.

Občina Sevnica razpisuje tudi nepovratna finančna sredstva za uresničevanje ciljev ohranjanja in razvoja kmetijstva in podeželja za leto 2016. Sredstva v višini 66.000 evrov so zagotovljena za naslednje vsebine: pomoč za naložbe v opredmetena ali neopredmetena sredstva na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo; pomoč za naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov ter naložbe v nekmetijsko dejavnost na kmetiji; pomoč za izobraževanje in usposabljanje na področju nekmetijskih dejavnosti na kmetiji ter predelave in trženja; pokrivanje operativnih stroškov cestnega tovornega prometa iz odročnih krajev; podpora delovanju društev s področja kmetijstva, čebelarstva, gozdarstva in razvoja podeželja. Prijavitelji morajo prijavo oddati najpozneje do 15. februarja 2016 na naslov Občine Sevnica.

Predmet javnega razpisa s področja socialnega in zdravstvenega varstva je sofinanciranje programov in/ali projektov z obeh področij. Okvirna višina razpoložljivih sredstev znaša 25.000 evrov. Prijavitelji morajo prijavo oddati najpozneje do 15. februarja 2016 na naslov Občine Sevnica.

Občina Sevnica bo za izvedbo turističnih prireditev v občini, katerih cilj je povečanje turističnega obiska oziroma promocija kraja, in prireditev, ki vplivajo na turistični razvoj posameznega kraja ter celotne občine, namenila 13.027 evrov razpisnih sredstev. Prijavitelji morajo prijavo oddati najpozneje do 15. februarja 2016 na naslov Občine Sevnica.