Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Klubske mizice za moderno dnevno sobo

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
29.11.2022 09:15

Klubske mizice imajo veliko funkcij in uporabljamo jih za veliko stvari. So prvi kraj, kjer se bodo začeli nabirati kupi knjig, kamor se bo vrglo ključe po dolgem dnevu v službi, in kamor se bo odložilo pijačo in naslonilo utrujena stopala. Zaradi tega je pri izbiri klubske mizice pomembno, da izberemo takšno, ki bo ugajala našemu življenskemu stilu in vrsti uporabe, zaradi katere jo potrebujemo. Na kaj moramo paziti, ko izbiramo klubsko mizico VidaXL se mora prilegati stilu dnevne sobe, seveda, a obstaja toliko različnih vrst in oblik klubskih mizic, da je že težko izbrati. A takšna velika izbira je ponujena zato, ker se bo vrsta klubske mizice, ki jo potrebujemo za v našo dnevno sobo, razlikovala glede na prostor, kam jo bomo postavili (sredi sobe, v kot sobe, ob kavč), iz kako trpežnih materialov mora biti, ter kakšne velikosti in oblike mora biti. Seveda, če potrebujemo klubsko mizico le za odložiti knjigo in pijačo, potem je okrogla mala mizica popolnoma dovolj za naše potrebe, pa še dovolj prostora bo ostalo za kakšno rožico ali okrasek. Če pa smo nagnjeni k odlaganju stvari, namesto da bi jih pospravili nazaj na svoje mesto, pa bi bilo bolje, če bi bila klubska mizica kvadratna in imela večjo odlagalno površino. Če želimo imeti nekatere stvari pri roki, a jih nočemo pustiti na mizici, si lahko izberemo takšno s polico ali pa celo s predali ali škatlami za shranjevanje. Lahko si omislimo tudi takšno na koleščkih, in jo lahko premikamo po prostoru glede na naše potrebe. Kam postaviti klubsko mizico Seveda je odgovor: sredi dnevne sobe, kajne? Načeloma ne. Klubska mizica mora biti dovolj blizu udobnega kavča, da je na dosegu roke, a malo bolj oddaljena od drugih delov sobe, recimo televizije, proti kateri je kavč obrnjen. Če je klubska mizica tako blizu kavča, da se ne moramo namestiti, brez da jo brcnemo, in tako blizu npr. televizije, da ne moremo iti varno mimo, ko nekaj nosimo v rokah, potem si bo treba izbrati manjšo klubsko mizico, ali pa jo postaviti nekam drugam. Če je klubska mizica postavljena pred standardno sedežno garnituro, naj bo nekoliko krajša od le-te, da se bo dalo priti do kavča, brez da se ji ognemo. In ne glede na to, ali je mizica postavljena pred kavč ali fotelj, naj bo njena glavna površina nekoliko nižja od sedeža kavča ali fotelja. Seveda, če je klubska mizica v kotu sobe ali pa pri naslonjalu za roke, naj bo seveda višja od sedeža, a ne višja od naslonjala za roke. Če naslonjala za roke ni, je lahko tudi na isti višini, kot sedež. A ne glede na vse obširno napisano, naj vam bo klubska mizica všeč, saj bo vendar ena izmed prvih stvari, ki jih bo gost opazil v vaši dnevni sobi. Zgoraj napisani napotki so le priporočila, ki jih lahko upoštevate, ali pa ne. Če v trgovini (ali na spletni strani VidaXL) vidite klubsko mizico svojih sanj, si jo kar privoščite. Dokler ni prevelika za prostor ali vrata dnevne sobe, seveda.

Na kaj moramo paziti, ko izbiramo klubsko mizico

VidaXL se mora prilegati stilu dnevne sobe, seveda, a obstaja toliko različnih vrst in oblik klubskih mizic, da je že težko izbrati. A takšna velika izbira je ponujena zato, ker se bo vrsta klubske mizice, ki jo potrebujemo za v našo dnevno sobo, razlikovala glede na prostor, kam jo bomo postavili (sredi sobe, v kot sobe, ob kavč), iz kako trpežnih materialov mora biti, ter kakšne velikosti in oblike mora biti. Seveda, če potrebujemo klubsko mizico le za odložiti knjigo in pijačo, potem je okrogla mala mizica popolnoma dovolj za naše potrebe, pa še dovolj prostora bo ostalo za kakšno rožico ali okrasek. Če pa smo nagnjeni k odlaganju stvari, namesto da bi jih pospravili nazaj na svoje mesto, pa bi bilo bolje, če bi bila klubska mizica kvadratna in imela večjo odlagalno površino. Če želimo imeti nekatere stvari pri roki, a jih nočemo pustiti na mizici, si lahko izberemo takšno s polico ali pa celo s predali ali škatlami za shranjevanje. Lahko si omislimo tudi takšno na koleščkih, in jo lahko premikamo po prostoru glede na naše potrebe.

Kam postaviti klubsko mizico

Seveda je odgovor: sredi dnevne sobe, kajne? Načeloma ne. Klubska mizica mora biti dovolj blizu udobnega kavča, da je na dosegu roke, a malo bolj oddaljena od drugih delov sobe, recimo televizije, proti kateri je kavč obrnjen. Če je klubska mizica tako blizu kavča, da se ne moramo namestiti, brez da jo brcnemo, in tako blizu npr. televizije, da ne moremo iti varno mimo, ko nekaj nosimo v rokah, potem si bo treba izbrati manjšo klubsko mizico, ali pa jo postaviti nekam drugam. Če je klubska mizica postavljena pred standardno sedežno garnituro, naj bo nekoliko krajša od le-te, da se bo dalo priti do kavča, brez da se ji ognemo. In ne glede na to, ali je mizica postavljena pred kavč ali fotelj, naj bo njena glavna površina nekoliko nižja od sedeža kavča ali fotelja. Seveda, če je klubska mizica v kotu sobe ali pa pri naslonjalu za roke, naj bo seveda višja od sedeža, a ne višja od naslonjala za roke. Če naslonjala za roke ni, je lahko tudi na isti višini, kot sedež.

A ne glede na vse obširno napisano, naj vam bo klubska mizica všeč, saj bo vendar ena izmed prvih stvari, ki jih bo gost opazil v vaši dnevni sobi. Zgoraj napisani napotki so le priporočila, ki jih lahko upoštevate, ali pa ne. Če v trgovini (ali na spletni strani VidaXL) vidite klubsko mizico svojih sanj, si jo kar privoščite. Dokler ni prevelika za prostor ali vrata dnevne sobe, seveda.