dr nikola o Svet24.si

Priznan plastični kirurg s pištolo pretepal ...

Aarau Svet24.si

Pokojna učiteljica mestu zapustila bogato ...

testiranje, test, denar, hitri test Necenzurirano

Hitre teste vam prodajajo po štirikratni ceni, ...

dubaj Reporter.si

Alarm na Fursu: slovenski bogataši denar pred ...

luka doncic 1 pm Ekipa24.si

Še Dončić je začuden! V Dallasu so ga ...

Jorg Zupan_foto Matic Bajželj_2 Njena.si

Jorg Zupan zapira svojo Michelinovo restavracijo

barcelona Ekipa24.si

Barcelona do zmage z goljufijo? Tekmec ogorčen, ...

Novice Novo mesto

Obnova ceste, gradnja pločnika in javne razsvetljave skozi Dolž

Piše: R.K.

Čas objave:
06.08.2021 12:37

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je na Dolžu z Martinom Gosenco, predsednikom uprave izbranega izvajalca del podjetja CGP, d.d. in Martinom Kobetom, predsednikom sveta Krajevne skupnosti Dolž, podpisal pogodbo za izvedbo 1. faze rekonstrukcije ceste skozi Dolž.

Projekt prenove ceste v vrednosti 124.770 evrov z DDV, pri čemer bo občina prispevala 80 odstotkov sredstev, preostanek pa krajevna skupnost, je še eden izmed primerov dobre prakse sodelovanja novomeške občine s krajevnimi skupnostmi.

Prenova ceste iz središča kraja v smeri proti Vrhem je načrtovana v dveh fazah. V prvi fazi, ki se bo predvidoma začela konec avgusta in zaključila novembra, bo prenovljenih 80 metrov ceste. Dela zajemajo rekonstrukcijo ceste z opornimi zidovi, ureditev pločnika in cestne razsvetljave. Prihodnje leto je v načrtu tudi izvedba 2. faze prenove omenjene ceste v dolžini 190 metrov.Prenove ceste se je razveselil tudi predsednik sveta Krajevne skupnosti Dolž Martin Kobe, ki je poudaril, da se bo z začetkom del v 1. fazi najprej prenavljal najbolj problematičen del ceste, s tem pa se bo zagotovila večja varnost predvsem za ranljive udeležence v prometu, kot so kolesarji in pešci.

Kot je povedal župan Gregor Macedoni, je podpis pogodbe del sofinanciranja projektov krajevnih skupnosti, pri čemer Mestna občina Novo mesto krajevnim skupnostim omogoča finančno pomoč pri projektih, ki izhajajo iz pobud krajanov. »Sodelovanje s krajevno skupnostjo je bilo hitro in zelo uspešno. Ker je na Dolžu tudi podružnična šola, me veseli, da bomo s skupnimi močmi poskrbeli za varne šolske poti.« Napovedal je še, da je v prihodnjem letu v načrtu tudi prenova ceste v smeri proti Gabrju. Novomeška občina tako nadaljuje urejanje primestnih središč in podeželja. Urejenega, predvsem pa prometno varnega vašega središča, so se tako v preteklosti že razveselili krajani Brusnic in Gabrja.

Novomeški župan Gregor Macedoni o prenovi ceste na Dolžu